Nieuws

Laura van der Heijden vertrekt bij Team Esbjerg

Laura van der Heijden en Team Esbjerg nemen aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar. De 26-jarige uit het Utrechtse Leusden afkomstige rechteropbouwster wil haar carrière bij een ander club voorzetten.

Drie jaar geleden kwam Van der Heijden over naar Esbjerg van het Duitse Vfl Oldenburg waar ze vijf seizoenen had gespeeld. “Ik heb drie mooie en goede jaren gehad bij Team Esbjerg” vertelt de Nederlandse international. “We hebben veel plezier gehad en we zijn steeds beter geworden. Ik ben blij dat ik Deens kampioen ben geworden en Champions League met de ploeg heb kunnen spelen, maar na drie seizoenenen voel ik dat ik behoefte heb aan een nieuwe uitdaging”.  

“Laura is een belangrijke speelsters voor ons geweest gedurende de periode van ombouw die de club in de afgelopen jaren zo heeft gekenmerkt. Ze heeft met haar vechtersmentaliteit bijgedragen aan stabiliteit dat een team zo nodig heeft en ik ben er dan ook van overtuigd dat ze er alles aan zal doen om te zorgen dat we nog zover mogelijk komen dit seizoen” aldus manager Thoma Hylle.

Met het vertrek van Van der Heijden kondigde ook de Zweedse international Jenny Alm aan dat ze de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

Deel dit bericht