Nieuws

Laatste speelronde eredivisie: Kleine verschuivingen zijn nog mogelijk

De heren in de eredivisie spelen dit weekend hun laatste reguliere competitiewedstrijd. Volgende week gaat dan ook de nacompetitie van start.

De eerste vier ploegen gaan de play-offs spelen met de vier BENE-league ploegen met als inzet zes plaatsen in de nieuw te formeren BENE-League voor komend seizoen en het aan het einde van de reeks volgt dan als laatste de best of three om het kampioenschap van Nederland.

De vier ploegen die naar de play-offs gaan staan al vast: JMS Hurry Up, Koornneef Quintus, Oosting E&O en Red-Rag Tachos. Voor deze ploegen staat er dit weekend dan ook niks meer op het spel. De rangschikking heeft geen invloed op de play-offs omdat men geen bonuspunten mee krijgt. Zaak is dus dit weekend om geen gekke dingen te gaan doen, maar er voor te zorgen dat iedereen heel aan de nacompetitie kan beginnen. Aanstaande woensdag stat de eerste wedstrijd al op het programma. Dan wordt de wedstrijd tussen OCI-LIONS en Hurry Up gespeeld.

De ploegen die in de degradatiepoule gaan strijden staan ook al vast. Alphadeuren Houten, Hercules, OCI-LIONS, Swift Arnhem, AJ Sport Hellas en HandbaL Venlo hebben het geluk dat vanwege de hervorming van de BENE-League  en het uitbreiden van de eredivisie van tien naar twaalf ploegen er dit jaar geen ploeg rechtstreeks degradeert uit de eredivisie. De nummer laatst speelt aan het einde van de nacompetitie tegen de nummer vier van de nacompetitie uit de eerste divisie in een Best of Two om één plaats in de eredivisie.  Wat zeker is dat er volgend seizoen vier ploegen bijkomen in de eredivisie. De kampioen van de eerste divisie en de nummers één, twee en drie van de nacompetitie uit de eerste divisie promoveren naar de eredivisie.

In de onderstel helft van de eredivisie kunnen dit weekend eventueel nog enkele verschuivingen plaatsvinden. Hier krijgen de ploegen wel bonuspunten mee naar de nacompetitie dus kan een plek opschuiven nog wel iets extra’s opleveren, of, is een minder gunstig geval, kan het men ook nog een punt kwijt raken als men een plekje moet inleveren.

Hier valt dus nog wel iets om voor te strijden buiten de spreekwoordelijke eer. Zo kunnen Hercules en LIONS eventueel nog van plaats verwisselen. Beide hebben vijftien punten. Hercules staat zesde en LIONS 2 zevende. Het doelsaldo van Hercules is zes doelpunten beter dan dat van LIONS 2. LIONS 2 speelt uit bij E&O en Hercules moet het in Venlo gaan opnemen tegen Handbal Venlo dat toch nog wel graag van de laatste plaats af wil komen. Dat zou dan ten koste moeten gaan van Hellas dat twee punten meer heeft dan Venlo en dat thuis tegen Hurry Up gaat speelt.

Swift Arnhem staat redelijk vast op de achtste plaats. Hellas staat op twee punten achterstand maar heeft een veel minder goed doelsaldo. Dat geld ook voor Houten op de vijfde plaats. De ploeg van Hans van Dijk viel dus net buiten de play-offs maar kan niet meer van de vijfde plaats af vanwege een veel beter doelsaldo dan Hercules en LIONS 2 die wel nog in punten gelijk zouden kunnen komen als Houten thuis verliest van Quintus.

Alle wedstrijden worden zaterdagavond gespeeld. Het programma ziet er als volgt uit:

19:45  Alphadeuren Houten - Koornneef Quintus 

20:00  Oosting E&O - OCI-LIONS 2 

20:00  HandbaL Venlo - Hercules

20:00  AJ Sports Hellas - JMS Hurry Up

20:00  Red-Rag Tachos - Swift Arnhem   

 

 Copyright www.handbalstartpunt  

Copyright www.handbalstartpunt    

Deel dit bericht