Nieuws

Komend weekend valt beslissing over 2e periodetitel in 1e divisie.

Komende weekend staat de zevende en laatste wedstrijd in de tweede periode van de eerste divisie op het programma. Borhave bij de dames en Handbal Venlo bij de heren hebben de eerste periodetitel al op zak en komen dus niet meer in aanmerking daarvoor. Mochten zij als eerste eindigden dan gaat de titel naar de nummer twee.

Voor komend weekend is nog niks beslist. Bij de dames strijden alleen nog Kwiek en Fortissimo om de tweede periodetitel. De andere ploegen staat op drie of meer punten achterstand van de beide koplopers. Beiden hebben de eerste zes wedstrijden gewonnen en daarmee alle twee 12 punten verzamelt. Fortissimo staat echter op “punten” voor om in bokstermen te spreken. De ploeg uit Cothen heeft en doelsaldo van +43. Kwiek daarentegen heeft een doelsaldo van +29.

De ploeg van trainer/coach Cees Boomhouwer heeft bij winst aanstaande zondag in de thuiswedstrijd op Velo de tweede periodetitel op zak.  Kwiek onder leiding van trainer/coach Arthur Langedijk moet zaterdag uit bij PSV winnen en is dan afhankelijk van het resultaat van Fortissimo.

Heren
Zoals onderstaand stand laat zien ligt het bij de heren wat gecompliceerder. HandbaL Venlo, WHC, HARO en DIOS zijn de enige ploegen die nog in aanmerking komen voor de tweedeperiodetitel. Wanneer HandbaL Venlo als eerste eindigt gaat de titel naar de nummer twee in de huidige situatie zal dat WHC uit Den Haag worden. HARO en DIOS zitten op het vinkentouw alhoewel DIOS qua doelsaldo wel erg ver achter ligt en daarmee al bijna kansloos is tenzij WHC met grote cijfers gaan verliezen en HARO maar een minimale zege boekt. Dan heeft DIOS allen maar een kans als het zelf met grote cijfers gaat winnen bij koploper Handbal Venlo.

Hoogst waarschijnlijk gaat het dan uiteindelijk toch tussen WHC en HARO. Als WHC zaterdagavond thuis tegen Aalsmeer 2 gelijk speelt of wint is de tweede periodetitel voor de promovendus van trainer/coach Bart de Koning. Verliest WHC en wint HARO uit bij HAVAS in Almere dan zal het doelsaldo tussen beide ploegen beslissend zijn wie zich de tweede periodekampioen mag gaan noemen.

 

Punten

Doelp. Voor

Doelp. Tegen

Saldo

HandbaL Venlo

10

174

146

+28

WHC

10

142

119

+23

HARO Rotterdam

8

157

149

+8

DIOS

8

126

126

+/- 0

 

  

Deel dit bericht