Nieuws

Kiril Lazarov speelt volgend seizoen voor HBC Nantes.

Bij het afgelopen WK in Frankrijk werd hij met 50 doelpunten in zes wedstrijden topscorer van het toernooi. In totaal speelde hij 126 wedstrijden voor Macedonië waarin hij 1027 doelpunten heeft gescoord maar ondanks dat hij al de respectabele leeftijd van 36 jaar heeft bereikt en in mei 37 jaar wordt heeft Kiril Lazarov een twee jarig contract getekend bij de Franse topclub en Champions League deelnemer HBC Nantes. Een speler met een dergelijke status is dan ook nog altijd gewild.

Met de transfer naar de Franse competitie verlaat Lazarov de Spaanse competitie na zeven jaar. Na een jaar gespeeld te hebben voor Ciudad Real en twee jaar voor Atletico Madrid, beide clubs gingen op het hoogtepunt van de financiële crisis failliet, en vier jaar voor FC Barcelona gaat hij van volgend seizoen weer in een geheel nieuwe competitie spelen.

Waar hij ook speelde, Lazarov won altijd prijzen. Een kleine greep uit zijn indrukwekkende palmares: twee keer kampioen van Macedonië met RK Pelister, zeven keer kampioen van Kroatië met RK Zagreb, vijf keer kampioen van Hongarije met Veszprem KC en drie keer kampioen van Spanje met Barcelona. Daarnaast won hij drie keer de Champions League met zijn drie Spaanse werkgevers won hij elk één keer.

De voorzitter van Nantes, Pelletier Gaël, kan het aantrekken van een dergelijke speler alleen maar toejuichen. "Na de komst van de spelers met een internationale reputatie als Klein, Gurbindo of Nyokas, is het vandaag Kiril Lazarov, die de troepen van Nantes voor twee seizoenen komt versterken. Het is een van de grootste spelers in de wereld op zijn positie. Er is geen andere manier om deze zeer effectief en aanvallend ingestelde speler te beschrijven. Zijn handtekening symboliseert niet alleen de wil van HBC Nantes om zich te blijven ontwikkelen, maar ook onze groeiende reputatie op het Europese toneel”.  

Deel dit bericht