Nieuws

Kan Rapiditas nog een keer stunten in het bekertoernooi.

Met nog zeven wedstrijden te spelen lijkt de  promotie naar de eerste divisie een moeilijk traject te worden al weet je het natuurlijk nooit. De achterstand op de nummer twee Olympia ’89 bedraagt voor de handballers van Rapiditas uit Weert, de nummer vier in de tweede divisie B, bedraagt vijf punten. De ploeg lijkt er wel rijp voor want in het bekertoernooi werd twee keer gewonnen van een ploeg uit de eerste divisie en een keer van een Eredivisonist.

In de eerste ronde werd Habo’95 uit Boekel met 24-18 verslagen. In de tweede ronde ging eredivisionist HandbaL Venlo met 27-25 onderuit in Weert en in de Regiofinale werden de talenten van Bevo 2, de nummer vier uit de eerste divisie, met 25-19 verslagen. Kortom de ploeg van trainer coach Karin van Erp heeft in het bekertoernooi in ieder geval wel laten zien dat ze dat niveau wel aan lijken te kunnen als ze thuis spelen. Alle wedstrijden werden immers in Weert gespeeld.  De vraag is dan natuurlijk ook, kan Rapiditas vanavond in de achtste finale van het bekertoernooi nog een keer stunten? Dan komt immers de nummer vijf van de eredivisie Alphadeuren Houten in sporthal aan de Bron op bezoek in Weert. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

Donderdag

In Volendam gaan de handballers van Kras Volendam 2 het donderdagavond opnemen tegen AJ Sports Hellas. Voor de ploeg van Nico Admiraal en Ron Tol wordt dit de vijfde bekerwedstrijd vanavond. Via Zaanstreek (27-18) en Us (25-30) kwam met in de tweede ronde uit Aalsmeer 2 tegen. Deze wedstrijd ging met 21-20 toch verrassend naar de Volendamse talenten. In de Regiofinale werd het sterke en geroutineerde Aalsmeer 3 na verlengingen met 33-32 verslagen. Donderdagavond mogen de talenten het gaan opnemen tegen Hellas dat de laatste weken in de eredivisie aan een sterke opmars is begonnen. Deze wedstrijd begint om 19:30  

 

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht