Nieuws

Jeff Lettens Belgisch handballer van het jaar 2014 (Audio)

Woensdagmiddag is tijdens de persconferentie van de Bene-League in het stadhuis van Antwerpen bekend gemaakt dat doelman Jeff Lettens gekozen is tot beste handballer van het afgelopen seizoen. Hij is daarmee de opvolger van Bart Lenders die dit seizoen zijn rol als speler heeft ingeruild voor assistent coach bij Achilles Bocholt.

De 23-jarige Lettens, doelman van Initia Hasselt en de Nationale ploeg, kwam met grote overmacht (246 punten) als winnaar uit de bus voor Jeroen de Beule van Tongeren (173 punten). Tom Robyns van Hasselt werd derde met 72 punten.  Hij had een belangrijk aandeel in de historische triple van Initia Hasselt. Na het winnen van de Beneluxliga en de beker werd als laatste prijs ook de landstitel binnen gehaald. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol voor de nationale ploeg tijdens het WK Kwalificatietoernooi waarin de ploeg van bondscoach Yérime Sylla in de thuiswedstrijden ongeslagen bleef.

www.handbalstartpunt sprak woensdagmiddag in het kader van de Bene-league presentatie met de doelman van Hasselt Jeff Lettens en de dynamische opbouwer van Tongeren Jeroen de Beule over de hun positie bij de uitverkiezing van de speler van het jaar, de start van de Bene-League, de Champions League en de Play-offs in de nationale competitie. Beide zijn er van overtuigd dat het een lang en zwaar seizoen gaat worden.  

 Luister hier verder naar Jeff Lettens en Jeroen de Beule

 

Deel dit bericht