Nieuws

Jasmina Jankovic valt ernstig geblesseerd af bij Oranje

Voor keepsters Jasmina Jankovic is het WK al afgelopen voordat het begonnen is. De speelsters van het Duitse TuS Metsinger heeft zich zaterdag in aanloop naar de tweede oefenwedstrijd tijdens de prestigieuze Mobelringen Cup tegen Noorwegen haar kruisband afgescheurd.

Voor de 28-jarige in het Joegoslavische Doboj geboren Jankovic kan deze blessure nog wel eens verstrekkende gevolgen hebben met het oog op de Olympische spelen. Normaal staat er een herstelperiode van negen maanden voor een dergelijke blessure. Voor bondscoach Henk Groener betekend dit dat hij niks meer te kiezen heeft en dat de beide overgebleven keepsters Marieke van de Wal en Tess Wester tijdens het WK het doel zullen moete verdedigen.

In de wedstrijd tegen Noorwegen kregen de speelsters die donderdag niet aan de bak kwamen hun kans en moesten deze keer Laura van der Heijden, Martine Smeets, Ailly Luciano en Estavana Polman toekijken  Na een 16-15 ruststand won Noorwegen met 31-28.

Voor Nederland scoorde: Sanne van Olphen 10, Lois Abbingh 4, Debbie Bont 3, Danick Snelder 3, Yvette Broch 2, Lynn Knippenborg 2, Michelle Goos 1, Angela Malestein 1, Sanne Hoekstra 1 Jessy Kramer 1.

De Nederlands handbalsters spelen zondag de laatste wedstrijd tegen Rusland. 

Deel dit bericht