Italië verslaat België nipt +Video

De handballers van Italië hebben vrijdagavond in de eerste van de twee oefenwedstrijden België nipt verslagen. Na een 13-13 ruststand wonnen de Italianen in een niet al te beste wedstrijd waarin te veel fouten werden gemaakt zowel in de aanval als de verdediging met 28-27. Beide landen waren deze week vrij van het spelen van de wedstrijden in het pre-EK-kwalificatietoernooi voor het EK van 2018.

Na de openingsfase waarin België met 4-6 aan de leiding kwam waren het toch voornamelijk de Italianen die in de wedstrijd aan de leiding hebben gestaan. De Azuri zette de achterstand dan ook om in een 12-10 voorspong maar kon niet voorkomen dat België enkele seconden voor het rustsignaal op gelijk hoogte kwam (13-13).

Na rust was het dan weer de thuisploeg die het heft in handen nam. Via 16-14 werd het 22-19 halverwege de tweede helft. België kwam in het laatste kwart langzaam wat dichterbij en zette in de slotfase nog alles op alles om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten maar het lukte de Red Wolves niet om voorbij de Italianen te komen via 26-25 en 27-26 eindigde de wedstrijd in 28-27.

Scores voor België: Ooms 3, Wertealers 3, Cauwberghs 6, Robyns 2, Kedziiora 3, Mathijs 2, Plessers, Bolaers 2, De Beule 6.

Uitzending gemist: Volledige wedstrijd Italie - Belgie