Nieuws

Inhaalwedstrijd Bevo Uc vs Initia Hasselt

Voor de handballers van Bevo en Hasselt zijn het even drukke weken na hun Europese wedstrijden in de tweede ronde van de EHF Cup. Voor beide ploegen was dat in Europeesverband ook meteen het eindstation zodat men zich nu volledig op de BENE-League en later in het seizoen op de nationale play-offs kan gaan concentreren.

Vanavond treffen beide ploegen elkaar in Panningen omdat de wedstrijd die afgelopen weekend op het programma stond verplaats moest worden. Bevo heeft de afgelopen twee weken geen BENE-league gespeelt en staat derhalve pas op drie gespeelde wedstrijden. Daarvan werd er een gewonnen, een gelijk gespeeld en een verloren. Hasselt heeft twee gewonnen en twee verloren.

De belangen zijn dus voor allebei duidelijk. Hoewel de verschillen nog klein zijn is winst voor beide ploegen noodzakelijk om bij de top te kunnen aansluiten.  Het is echter afwachten hoe beide ploegen de dubbele Europese ontmoeting hebben verwerkt. Bij Bevo zullen Nick de Kuyper en Dario Polman de komende weken niet daarbij kunnen zijn. De Kuyper is herstellende van gescheurde enkelband. Polman van een scheurtje in zijn hamstring.

“Het wordt zwaar met zoveel wedstrijden zo kort achter elkaar”, zegt Martin Vlijm. “Je ziet het momenteel niet aan de stand, maar Hasselt heeft volgens mij het beste team in de BENE-League. Dat neemt niet weg dat we van ze kunnen winnen.” 

Hasselt zal  met een overwinning opschuiven naar de tweede plaats op basis van het doelsaldo. Bevo kan met een zege aanhaken bij Aalsmeer dat vierde staat met vijf punten. De wedstrijd begint om 20.30 uur en staat onderleiding van Martens – Verdonck.  

Deel dit bericht