Inger Smits schiet met scherp maar Kelly Dulfer maakt de winnende

De handbalsters van Vfl Oldenburg hebben in de groepsfase van de EHF Cup na vier nederlagen zaterdag de eerste overwinning geboekt. Oldenburg met Inger Smits Kelly Dulfer en Isabelle Jongenelen won verrassend bij de koploper het Franse Nantes Loire Atlantique HB, met Esther Schop, na een ruststand van 13-11 met 28-29. Met de eerste twee punten blijft Oldenburg echter wel hekkensluiter in groep A en heeft het geen kans meer op de kwartfinale.

Het was de Nederlandse international Kelly Dulfer die met haar derde doelpunt enkele seconden voor het einde de winnende treffer voor haar ploeg scoorde en daarmee Oldenburg aan de eerste overwinning hielp. Voor Nantes was het de eerste nederlaag in de groepsfase van de EHF Cup. De absolute topscorer van de avond werd Oldenburg-speelster en neo-international Inger Smits. Zij scoorde tienmaal, Isabelle Jongenelen kwam tot een doelpunt, terwijl Ester Schop voor Nantes vijf keer scoorde.

Oldenburg kwam na een paar minuten spelen in de tweede helft op een 14-14 gelijkspel . Tien minuten voor het einde, bij een stand van 20-20, scoorde Nantes in anderhalve minuut drie maal (23-20) en leek daarmee alsnog op de overwinning af te steven. Maar de absolute wil om te winnen bij Oldenburg zorgde er voordat zeven minuten later met o.a vier doelpunten van Inger Smits er een 26-27 overwinning op het scorebord kwam te staan.

Tweede zege voor BBM Bietigheim

De handbalsters van SG BBM Bietigheim zegevierden eveneens in een uitwedstrijd tijdens de vijfde speelronde van de EHF Cup groepsfase . Het werd de tweede overwinning voor Bietighein en opnieuw was het het Noorse Baysen Trondheim dat het onderspit moest delven. Na een 12-16 ruststand zegevierde de koploper uit de Bundesliga met 23-28. Topscorer werd Susan Muller met acht treffers. Angela Malestein en Maura Visser scoorden beiden drie maal terwijl Martine Smeets twee keer doel trof . De laatste wedstrijd is volgende week thuis tegen het Hongaarse Erd.

Ook voor Bietigheim is de groepsfase van de EHF Cup dit seizoen het eindstation in Europees verband. Het was de eerste keer in de clubhistorie dat men Europees handbal heeft gespeeld.

Het Franse Nantes heeft zich voor het eerst geplaatst voor de kwartfinale van de EHF Cup. Het is de tweede keer dat de club zich plaatste voor Europees handbal. Vorig jaar vloog men er in de eerste ronde uit tegen het H 65 Höörs HK.