Nieuws

In de dameseredivisie concentreert het zich nog om de zesde plaats

In de  Nederlandse eredivisie bij de dames zijn de meeste beslissingen al gevallen. Vijf van de zes ploegen die de play-offs gaan spelen staan al vast waarbij de ploegen die op de eerste drie plaatsen ook al vast staan. Maedilon VZV staat vierde en kan eventueel nog vijfde worden. Cabooter Groep Handbal Venlo staat vijfde en kan nog vierde of zesde worden. VZV heeft een lastige klus thuis tegen Quintus terwijl Handbal Venlo het eveneens niet makkelijk zal krijgen met Sercodak Dalfsen op bezoek in Venlo.

Interessant gaat het worden wanneer we kijken naar de zesde plaats. Momenteel staat daar V&L met 14 punten. De Limburgse ploeg moet zaterdagavond thuis tegen VOC op z’n minst een punt zien te pakken om de naaste belager Westfriesland SEW buiten de deur te houden. SEW heeft op papier een makkelijkere tegenstander met E&O maar de ploeg uit Emmen heeft de laatste weken flink aan de weg getimmerd sinds het nieuwe trainersduo Van de Zande/Mooi de leiding heeft overgenomen. Tegen ploegen als Quintus, VZV en Dalfsen werd er weliswaar verloren maar liet men verrassende resultaten neerzetten. Tegen Handbal Venlo pakte men vorige week de winst nadat men de gehele wedstrijd aan de leiding had gestaan. SEW speelde de laatste weken gelijk tegen V&L en Kwiek, pakte de winst tegen Borhave en verloor tegen VOC. Als thuisspelende ploeg zou je denken dat SEW de beste papieren heeft maar men mag E&O toch niet onderschatten. Zij willen van de laatste plaats wegblijven en zo een extra bonuspunt mee pakken ten opzichte van Kwiek.

Vlug en Lenig staat voor een hele lastige klus zaterdagavond in Geleen wanneer Succes Schoonmaak VOC Amsterdam op bezoek komt. De Geleense ploeg zal toch boven zichzelf moeten uitstijgen om een kans te hebben eventueel een punt te gaan pakken. Dat is wat V&L nodig heeft, om als zesde de competitie te kunnen beëindigen en een ticket te pakken voor de play-offs. Tegen VOC, dat dit seizoen slechts een keer heeft verloren - huis tegen Dalfsen - zal dat geen gemakkelijke opgave gaan worden.

Zowel de wedstrijd in Nibbixwoud tussen SEW en E&O als die in Geleen tussen V&L en VOC beginnt om 19:30 uur.

Borhave hoopt tegen Kwiek nog op een klein wondertje om alsnog nog op de zevende plaats te kunnen eindigen en zo het maximaal aantal bonuspunten mee te kunnen nemen naar de degradatiestrijd. Dan moet men zelf ruim winnen van Kwiek. Geen eenvoudige opgave meer, want de ploeg uit Raalte heeft de afgelopen week toch twee overwinningen gevierd. Als men zelf wint dan moet men nog hopen op een ruime nederlaag van SEW tegen E&O. Dat is waarschijnlijk ook hopen tegen beter weten in want de verschillen tussen de vier ploegen zijn niet zo groot dat men het negatieve doelsaldo ten opzichte van SEW van -15 - zou kunnen goed maken.

In theorie is alles mogelijk en zijn er veel bespiegelingen te maken maar de ploegen moeten het toch zelf laten zien. Haalt men het gestelde doel niet dan moet men concluderen dat men dit jaar niet goed genoeg was.  

Deel dit bericht