Nieuws

Ilon Willems: ”Ik kijk uit naar volle tribunes in The Dome”

HOUTEN - De tweede persoon van het vierluik richting The Dome is Ilon Willems. Hij is de aanvoerder van Alphadeuren Houten en speelt het liefst op de positie middenopbouw. Toeschouwers die hem hebben zien spelen denken wel eens dat hij geen last heeft van de zwaartekracht. Opvallend is hoe hoog Ilon Willems vaak boven zijn tegenstrevers uit torent.

Ilon Willems werd op 26 juni 1990 geboren op Sint Maarten. Eenmaal in Nederland koos hij voor het handbal. De carrière van Willems begon bij Nieuwegein. Na Houten kwam hij terecht bij UDSV/HVH, UDSV, Fiqas Aalsmeer en hij speelt nu alweer voor het derde seizoen bij Alphadeuren Houten. Zijn contractverlenging aan het einde van het vorig seizoen werd gebracht als een succesverhaal voor een speler van de streek. Ilon is een meter 82 lang en weegt vandaag de dag 80 kilo. De aanvoerder van de hoofdmacht beantwoordde net als voorzitter Harry Pronk de vragen en kwam tot de volgende antwoorden.

1. Wat gaat The Dome voor jou betekenen?
The Dome wordt onze nieuwe thuisbasis. Hier gaan we zeker mooie momenten beleven. Iedereen kijkt er naar uit om de eerste wedstrijd te mogen spelen in die hal. Onze thuiswedstrijden zullen nooit meer hetzelfde zijn met meer publiek en meer sfeer.

2. Wat betekent The Dome voor de sport in de regio en de sport in Nederland?
The Dome gaat een plek worden waar mensen graag naar toe willen om mooie sportwedstrijden te zien. Dankzij het initiatief van een aantal geweldige mensen die heel veel over hebben om het handbal te zien groeien. The Dome zal een begrip worden in Utrecht en hopelijk daarbuiten. Dat verdienen in ieder geval alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

3. Waar staat Handbal Houten over vijf jaar dankzij The Dome?
Dat is moeilijk te zeggen. Iedereen draagt zijn steentje bij als het gaat om de toekomst van Handbal Houten. Ik weet wel dat The Dome een positieve impuls zal geven en ook zeker een rol gaat spelen in de toekomst van Handbal Houten.

De bonusvraag is de volgende:
4. Waar kijk jij in The Dome het meeste naar uit?
Ik kijk het meeste uit naar de wedstrijden. Van het moment van binnenkomst voor de warming up tot het eerste fluitsignaal. Als je dan naar de zijkant kijkt en je ziet volle tribunes met mensen die Handbal Houten een warm hart toe dragen en ons team van Alphadeuren Houten aanmoedigen naar de overwinning. Ja, daar kijk ik zelf het meeste naar uit. 

Deel dit bericht