Hurry Up voor het eerst een ronde verder in Europa

De handballers van JMS Hurry Up hebben zaterdagavond weer club geschiedenis geschreven en zich geplaatste voor de vierde ronde van de Europese Challenge Cup. In een enerverende en spannende wedstrijd versloeg de ploeg van trainer coach Martin Vlijm het Turkse Göztepe SK na een 16-12 ruststand met 28-25.

In een sfeervolle sporthal Angeslo in Emmen, waardoor E&O zijn wedstrijd heeft verplaatst naar de zondag, scoorde  de Turken de eerste treffer maar al snel nam Hurry Up de leiding over door Suelman en Bernatavicius. Het werd nog 2-2 maar Hurry Up liep vervolgens uit naar 5-2. Het werd echter geen wedstrijd waar de thuisploeg een ruime voorsprong kon nemen. Telkesn als men drie/vier doelpunten was uitgelopen kwam Göztepe weer terug. Zo ging het werd het weer 5-4 en via 7-4 werd  het zelfs weer gelijk:  7-7 na negentien minuten. Thies Berendsen maakte er dan weer 11-7 waarna Hurry Up in het laatste deel van de eerste helft zijn voorsprong wist te continueren naar de 16-12 ruststand.

Dan hebben de Turken de beste sart in de tweede helft. Zij verkleinde de voorsprong meteen naar 16-14 en scoroden na zes minuten weer de aansluitingstreffer: 18-17. Ook in de Tweede helft blijft het op en neer gaan met de stand. Bernatavicius Berendsen en Suelman zorgen dan weer voor een vier punten voorspong: 21-17, maar het lukt Hurry Up maar niet de Turken van zich af te schudden. de marge blijft drie/vier punten tot Göztepe vijf minuten voor het einde op 25-23 komen. Bij een overwinning van twee doelpunten verschil is Hurry Up vanaf dit moment, na de 22-20 nederlaag vorige week in Izmir, uitgeschakeld. De Zwartemeerders moet dus met drie verschil winnen.

Opnieuw lijkt er geen vuiltje aan de lucht als Hurry Up met nog een goede vier minuten te spelen op 27-23 komt en met nog drie minuten op 28-24. Als de Turken dan met nog twee minuten te spelen 28-25 scoren wordt het bijzonder spannend als Hurry up de bal verspeelt en de gasten vervolgens veel tijd krijgen, omdat Hurry Up steeds de overtreding zoekt, om de voor hun mogelijk bevrijdende treffer te scoren.

Met nog zo’n tien seconden te spelen lijkt het onvermijdelijke te gebeuren als de 28-26 valt, maar de scheidsrechters uit Azerbeijdjaan keuren de treffer, tot grote opluchting van alles en iedereen die in het Oranje in de zaal zit, af.

In de resterende seconden wordt er dan ook niet meer gescoord als doen de Turken nog een verwoede poging onderhands. Die bal smoort in de kluwen van spelers en is er vervolgens de vreugdeuitbarsting  bij de spelers van Hurry Up nadat men ondanks alles toch op het laatst toch nog door het oog van de naald kroop.