Hurry Up pakt een goede uitgangspositie voor EC-return

Matrin Vlijm tevreden met resultaat, maar moet wel beter volgende week

De handballers van JMS Hurry Up hebben in de heksenketer van Izmir een goede uitgangspositie bij elkaar gespeeld om de vierde ronde van de Challenge cup te kunnen bereiken. De ploeg van trainer coach

Gezien het aantal gemiste kansen in de tweede helft had er zeker een nog beter resultaat voor de ploeg uit Zwartemeer in gezeten.

De eerste twaalf minuten tot 4-5 had Hurry Up het initiatief in de wedstrijd met drie treffers van Ronald Suelman en twee van Bart Mik waarna de Turken voor de eerste keer de wedstrijd kantelden en uitliepen naar 8-5 en 10-6. Hurry kom vervolgens terug komen naar 11-9 waarna er gerust kon gaan worden met een 12-10 tussenstand

De tweede helft leek verder te gaan waar de eerste helft was geëindigd maar bij 14-12 liepen de Turken weg naar 18-12 ondanks dat Martin Vlijm een time-out had genomen. Toch wist de ploeg uit Zwartemeer via Suelman, Berendsen, Mik en Bernatavicius terug te komen naar 18-16 (42’) Omdat de Turken al een tijd je niet meer tot scoren wisten te komen mist  Hurry Up vervolgens verschillende mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren.

Als het dan toch halverwege de tweede helft 19-16 wordt en de Turken weer verder kunnen uitlopen naar 22-16 met nog z’n acht minuten op de klok lijkt de ploeg uit Zwartemeer naar een ruime nederlaag gespeeld te gaan worden zijnde niet dat de Drentse ploeg nog een keer de rug rechtte. Via Ronald Suelman en tweemaal Thies Berendsen kon men weer terugkomen naar 22-19 met nog drie en halve minuut te spelen.

De Turken nemen dan een time-out maar weten in de slotfase niet meet te scoren. Dat doet wel Berendsen nog eenmaal die met zijn laatste doelpunt de eindstand op 22-20 bepaalt. Hetgeen zeker een uitslag is die voor Hurry Up perspectief biedt op de volgende ronde.

Op de vraag aan Martin Vlijm dat ze een knap resultaat hebben behaalt maar of misschien ook iets meer in had gezeten antwoord de coach van Hurry Up dat hij kan leven met het resultaat. “Wij hebben op een gegeven moment zes doelpunten achter gestaan. Dan mag je tevreden zijn als je met twee verschil verliest. Het is een ploeg net veel ervaring die werd ondersteunt door een geweldige supporters schare. Maar wij moeten en kunnen beter volgende week in eigen huis”.

Scores: Ronald Suelman 7, Thies Berendsen 6, Bart Mik 4, Thomas Bernatavicius 2, Vaisas Trainavicius 1.