Hurry Up fors onderuit in het Slowaakse Povazska Bystrica

Voor de handballers van Hurry Up lijkt het Europees avontuur in de Challenge Cup vroegtijdig te zijn gestand in het Slowaakse MSK Povazska Bystrica. De ploeg van Matin Vlijm ging na een 12-11 ruststand net 30-19 onderuit na een slechte tweede helft

In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De opening van de wedstrijd was voor de thuisploeg; 4-2 maar Hurry Up leek de wedstrijd naar zich toe te trekken als het 4-5, 5-6 en zelfs 5-7 wordt in de zestiende minuut. De Slowaken komen in de 20e minuut weer langszij 7-7 waarna men in de laatste tien minuten om en om scorend bij de 12-11 ruststand uitkomt.

De tweede helft werd een regel recht drama voor de ploeg uit Zwartemeer. Binnen acht minuten was de wedstrijd gespeeld als de thuisploeg voor de zevende keer op rij weet te scoren en uitloopt naar een 19-11 tussenstand. Hurry Up kon wel iets terug doen maar dat was maar zeer minimaal. Na 44 minuten was de verschil opgelopen naar tien doelpunt 23-13.  Daarmee was de wedstrijd definitie gespeeld. Hurry Up kon in de  slotfase weer gelijk met de Slowaken op gaan tot 27-17 maar zag MSK Povazska Bystrica daarna toch noh uitlopen naar 29-17 Berendsen kon uiteindelijk de eiendstand op 30-19 bepalen.

Volgend weekend is de return in sporthal Angelslo in Emmen. De ploeg van Martin Vlijm moet wel van hele goede huize komen wil men dit nog kunnen rechtbreien in eigen huis, maar het lijkt er op dat het Europees Avontuur in de vierde ronde gaat stranden.

Scores: Tommie Falke 5, Vaidas Trainavicius 4, Thies Berendsen 3 Tomas Bernatavicius 2, Sjoerd Boonstra 2, Almir Balak 1, Bart Mik 1, Ronald Suelman 1.