Nieuws

Hurry Up bestraft met vijf strafpunten in de BENE-League

De handballers van JMS Hurry Up zijn naar aanleiding van de laatste wedstrijd in de BENE-League tegen Achilles Bocholt, die op dinsdag 14 maart werd gespeeld in verband met de Europese verplichting van de ploeg uit Zwartemeer, achteraf bestraft met vijf strafpunten.

Ondanks dat de beide nieuwkomers, de Duitser Joel Huismann en de Bosniër Almir Balas, niet speelgerechtigd waren voor de BENE-League, omdat men beide spelers na 31 december had aangemeld. De coach van Hurry Up Martin Vlijm heeft beide spelers toch opgesteld om ze nog wat te laten wennen aan de ploeg en de spelsystemen met het oog op de Europacup wedstrijd in Slowakije die het weekend daarop gespeeld werd.

Gevolgen heeft deze straf uiteindelijk niet voor de play-offs. Wel zakt Hurry Up van de vijfde naar de zevende plaats en eindigt nu met een punt meer boven Volendam en blijft daarmee de tweede beste Nederlandse ploeg.

Wat dat betreft moet er nog veel aan het zogenaamd geautomatiseerde systeem bij  het NHV verbeterd worden. Het is van de gekke dat je zomaar twee spelers kunt opstellen die niet speelgerechtigd zijn zonder dat de waarnemer die bij de wedstrijd aanwezig is daar voordat de wedstrijd begint op kan ingrijpen. De waarnemer kan immers niet controleren of de spelers die op het wedstrijdformulier staan ook speelgerechtigd zijn. Dat gebeurt alleen maar achteraf met alle gevolgen van dien en dat is een kwalijke zaak.

  

Deel dit bericht