Nieuws

Houten sluit seizoen af met oefenwedstrijd tegen HAVAS

De handballers van Alphadeuren Houten  hebben afgelopen vrijdag het seizoen afgesloten met een oefenwedstrijd op het nieuwe seizoen tegen Havas uit Almere. Houten speelt zonder keeper Richard Meinicke en opbouwer Daan Versleeuwen die met Oranje U21 een toernooi afwerken in Roemenie. Pepijn Teeuwissen staat bij de thuisploeg onder de lat en ondanks de verlate aankomst van de ploeg uit Flevoland kan de wedstrijd, verdeeld in 3x25 minuten, om 20.30 uur beginnen.

De eerste helft van de wedstrijd gaat gelijk op en ondanks de hoge temperaturen laten de spelers zich van hun beste kant zien maar dat wil niet zeggen dat alles ook lukt. Het is de jarige Ilon Willems die de 1-0 binnenschiet waarna Jorick de Bruijn er 2-0 van maakt. HAVAS komt even zo gemakkelijk via Jasper van Beusekom en Mikael Verhoef op gelijke hoogte. Bij een gelijke stand van 5-5 is het genieten wanneer Jarn van Gool de perfecte pass geeft op de inspringende Jorick de Bruijn voor een vlieger: 6-5 waarna aanjager Theo  van den Berg voor  HAVAS de 6-6 scoort. De keeper van Havas Jeffrey Bos staat regelmatig in de weg en Houten denkt er hier en daar misschien iets te gemakkelijk over. De eerste pauze komt met stand van 10-10.

Bij Houten komt het tweede deel een andere ploeg binnen de lijnen en zijn het Brendon Branderhorst, Maarten Kooijman, Luuk van Engelen en Thomas Visser die de voorsprong eenvoudig uitbreiden naar 17-13. Dan volgt er een periode met onnodig veel foutjes en missen van kansen waardoor de gasten  de achterstand kunnen terugbrengen van 19-14 naar 21-18. Houten wint het tweede deel met 13-10 en dat brengt de tussenstand op 23-20.

De laatste 25 minuten van de wedstrijd blijven bij Houten een aantal spelers met kleine blessures en mogelijk vermoeidheidsverschijnselen aan de kant  en kunnen alle fitte spelers zich uitleven. Good old Theo van den Berg ziet nog mogelijkheden en brengt met twee doelpunten op rij de stand terug naar 23-22 waarna Jorick de Bruijn voor de 24-22 zorgt. De doelpunten vallen om en om en Pepijn Teeuwissen ziet kans na een stop, al zittend, Bas Ariaansz via een break te bereiken, hij brengt de stand naar 27-24. Met nog een krap kwartier te gaan en bij een stand van 28-25 stopt Jeffrey Bos een break van Houten maar Bas Ariaansz gooit er nog maar ’s een draaiballetje tegenaan, 29-25.

De younsters uit het tweede team van Houten worden hier en daar vrijgespeeld maar doelman Jeffrey Bos laat zich niet verschalken en voorkomt een grotere achterstand. Houten komt nog in ondertal maar bij een stand van 30-29 schiet  Jarn van Gool de verlossende treffer binnen. HAVAS wint het derde part met 8-9 en zo eindigt de wedstrijd in een eindstand van 31-29 voor de thuisploeg.

Scores: Jorick de Bruijn 5, Riemer van Markus 5, Brendon Branderhorst 4, Ilon Willems 3, Bas Ariaansz 3, Luuk van Engelen 3, Maarten Kooijman 3, Jarn van Gool 2, Floor Lamphen 1, Thomas Visser 1, Bradley van den Boek 1

Scores Havas: Theo van den Berg 12, Mikael Verhoef  6, Jasper van Beusekom 3, Mick van Beusekom 3, Tobias Garritsen 1, Frank Bleije 1, Sven Zut 1, Mitch lambo 1, Bram Wolters 1 

Deel dit bericht