Houten in slotseconden naar kwartfinale beker

De handballers van Alphadeuren Houten hebben zich na een 10-15 ruststand toch nog met de hakken over de sloot tegen tweede divisionist Rapditas kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Na de pauze liep Houten in eerste instantie nog uit naar een verschil van zeven doelpunten door veel balverlies in openingsfase van de tweede helft bij Rapiditas. Dat bleek de maximale voorsprong te zijn voor de Utrechters die in het vervolg van de tweede helft de ploeg uit Weert steeds dichterbij zagen komen.

Van 16-20 ging naar 19-22 het halverwege de tweede helft mede ook doordat de gasten meerdere zeven meters niet wisten te benutten. Bij 23-24 neemt de coach van Houten Hans van Dijk een time-out maar het is toch Rapiditas dat de gelijkmaker weet te scoren. (24-24) Bij een stand van 25-25 mist Rapiditas om weer de leiding te nemen en als Houten dan nog een keer de bal krijgt neemt Van Dijk opnieuw een time-out met nog achttien seconden te spelen. In de resterende seconden weet Houten dan toch nog de winnende treffer te scoren: Eindstand 25-26