Hongarije wint thuis van Letland

In Groep 1 van het EK kwalificatietoernooi kwamen twee tegenstander van het Nederlands heren handbalteam woensdagavond al in actie. In het Hongaarse Nyiregyhaza troffen Hongarije en Letland elkaar voor hun eerste wedstrijd. NA een 11-6 ruststand werd het een 24-16 overwinning voor Hongarije dat in Gergeley Harsanyi zijn beste schutter had met 8 uit 8. Bij Letland waren Pavlovics met 4 uit 4 en Lielais met 4 uit 8 de beste schutters

Het duurde ook in deze wedstrijd even voordat deze op gang kwam. Letland scoorde in de vierde minuut de 0-1 waarna Hongarije in de zesde minuut op 2-1 kwam. Vanaf 3-2 loopt Hongarije door naar 6-3. Men zit dan al in de veertiende minuut. In de daarop volgende tien minuten wordt er maar drie keer gescoord als Letland weer eens weer te scoren 8-4 (23’). In de laatste zeven minuten loopt Hongarije uit naar de 11-6 ruststand

Het blijft een wedstrijd waarin moeilijk gescoord wordt. De tweede helft begint gelijk opgaand tot 13-8 maar dan stokt het scoren weer voor zes minuten. Als Hongarije dan weer doel treft loopt het naar 16-8 (43’). Die marge van acht doelpunten komt niet meer in gevaar. om en om scorend gaan beide ploegen naar de 24-16 eindstand.