Nieuws

HKM Sala tevreden met de loting van Hurry Up

De handballers van Hurry Up hebben twee verre uitwedstrijden gehad in de derde en vierde ronde van de Challenge Cup. Martijn Vlijm liet na sensationele winst in de vierde ronde weten wel in te zijn voor een kort reis en zou dan ook wel graag  tegen de Luxemburgers van Dundelange willen spelen maar helaas voor de coach van Hurry Up kreeg hij dinsdag opnieuw een reis naar Slowakije voorgeschoteld bij de loting voor de kwartfinale van de Challenge Cup.

In de vorige ronde versloeg men uiteindelijk Povazska Bystrica MSK, de nummer vijf van Slowakije met 25 punten. Met HKM Sala in de kwartfinale treft de ploeg uit Zwartemeer de nummer twee van Slowakije met 28 punten. Zij hebben zeven punten minder dan Tartan Persov, de ploeg die de afgelopen zeven jaar, sinds dat de Slowaakse competitie weer bestaat, kampioen is.

Met HKM Sala is een nieuwe speler op het Europese toneel.. Zij  doen dit jaar voor het eerste mee in de Europacup en versloegen in de derde ronden het Kosvaarse KH Kastrioti na twee overwinningen in totaal met 60-51. In de vierde ronde was me nipt te sterk voor het Zwitsere  TSV St. Otmar St. Gallen:  57-55 over twee wedstrijden. HKM Sala beschikt over drie buitenlanders. Een Montenegrijn een Tsjech een Serviër en een Oekraïner.

Op de website laat de voorzitter Joseph Klačko weten dat met tevreden is met de loting. “Hurry Up was een van de twee ploegen waar we graag tegen wilde loten. De tweede was het Luxemburgse Dundelnage. Bovendien zijn we blij dat we de eerste wedstrijd op het parket van de tegenstander spelen waarna ons een week later de return thuis wacht. We spelen voor ons zelf en gaan niet om wraak te nemen tegen de uitschakeling MSK Povazska Bystrica. De kansen zijn volgens mij 50-50. Ik wil er niet op vooruitlopen maar in de halve finale komen we dan misschien Sporting Lissabon tegen dat zou een mooi spektakel zijn voor onze supporters.  

Deel dit bericht