Het Poolse Kielce eerste deelnemer CLFinal4

Het Poolse Vive Kielce heeft zich woensdagavond als eerste ploeg geplaatst voor de Champions League Final4 op 28 en 29 mei in de Duitse Köln Arena. De ploeg van trainer coach Talent Dujshebaev versloeg in een spannende wedstrijd in eigen huis het Duitse SG  Flensburg-Handewitt na een 14-13 ruststand met 29-28. De eerste wedstrijd vier dagen gelden eindigde in een 28-28 gelijkspel.

Na een gelijk opgaande eerste helft waarin beide ploegen op een twee punten voorsprong kwamen maar waarin Kielce uiteindelijk met een kleine voorsprong de kleedkamers in kon gaan was het in eerste instantie Flensburg dat na rust de beste papier had en in de 34e minuut op een 14-15 voorsprong kwam. Kielce nam het momentum van de wedstrijd direct over en liep uit naar een verschil van drie doelpunten: 19-16 (40’) Toch kwam de Noord Duitse ploeg van trainer coach Vranjes weer helemaal terug in de wedstrijd bij 21-21 halverwege de tweede helft.

Wat volgde was een bijzonder spannende en gelijk opgaand laatste kwartier waarin beide ploegen ook goede kansen lieten liggen maar waarin de Polen ook regelmatig in ondertal stonden, waar dan Flensburg weer te weinig van profiteerde.

In de 57e minuut komt Kielce dan weer op een voorsprong van twee punten (28-26) maar Schmidt in dezelfde minuut en Mahe in de 59e minuut konden hun ploeg toch weer langszij brengen. Uiteindelijk is het dan Krzysztof Lijewski die zijn ploeg met nog 23 seconden te spelen naar de Final4 schiet al doen de Duisters nog verwoede pogingen om in de resterende seconden de gelijkmaker te scoren en claimen ze in de laatste seconden nog een zeven meter als cirkelspeler Kozina het scoren wordt bemoeilijkt.