Nieuws

Het EK van 2016 nu al het beste ooit, maar het kan veel beter!

We hopen natuurlijk allemaal op het beste voor Oranje. Maar wat het vandaag dan ook mag gaan worden het EK van 2016 is nu al het beste uit de geschiedenis van het Nederlands dames handbal, maar het kan nog veel beter worden!

Het EK dat deze week naar zijn climax gaat is het twaalfde dat er ooit gespeeld is sinds 1994. Zes keer was Nederland van de partij met als beste prestatie in 2014 met een zevende plaats in Hongarije/Kroatië. In 2010 eindigde men als achtste. De generatie van de "meiden met een missie" kwam drie keer uit op een EK en werd in 1998 toen Nederland het  EK organisserde10e, in 2002 14e en in 2006 15e.

Op dit Europees Kampioenschap eindigt Oranje sowieso een plaats hoger dan de zevende van twee jaar geleden, maar het kan nog alle kanten op met Oranje. Zowel de Europese titel, die binnen handbereik ligt, als een zesde plaats behoren nog tot de mogelijkheden. Alles valt of staat met de uitslag die Oranje vandaag gaat neerzetten tegen Spanje

Tegen de handbalsters van het Iberisch schiereiland moet men een superdag hebben want zowel tegen Frankrijk dat nipt won met 22-23 als Duitsland dat gelijk speelde 20-20 liet Spanje, als zilveren medaillewinnaar van 2014,  zien wel degelijk goed te kunnen handballen. Omdat men vandaag als eerst om 16:15 uur van start gaat is het enige dat voor Oranje telt een overwinning.

Bij een gelijkspel en bij een nederlaag is men sowieso afhankelijk van Duitsland dat tegen Zweden speelt. Zweden als thuisland kan nog gaan spelen voor  plaats vijf als het weet te winnen van Duitsland. Voor Zweden is dat de enige mogelijkheid om vandaag het toernooi in eigen land niet ten einde te laten komen, dat kan dus een mogelijkheid voor Oranje zijn om te kunnen ontsnappen als het verkeert gaat maar dan is men afhankelijk van een ander en dat wil men toch het liefst niet zijn.

Ook Frankrijk kan natuurlijk nog verliezen tegen Servië en als Nederland ook verliest dan eindigt Oranje altijd boven Frankrijk en gaat men ook door naar de halve finale.

Genoeg bespiegelingen zijn er dan ook te maken van wat er allemaal kan gebeuren: als dit dan dat. Daarom kan Oranje maar gewoon het beste uit zichzelf halen en Spanje verslaan dan kunnen de andere gaan uitvechten wie er achter Oranje mee gaat naar de halve finale.

Op z'n Hollands gezegd is het vandaag de "dood of de gladiolen" 

Deel dit bericht