Heren Hellas en Cometas naar achtste finale bekertoernooi

In Leeuwarden stond een heuse Friese derby tussen de handballers van Cometas 2 en Cometas 1 op het menu in de regiofinale van het bekertoernooi.  Een wedstrijd waarbij men zou denken dat de winnaar op voorhad al vast stond. Maar Cometas 2 bleef tot aan de rust prima mee handballen en kende het eerste team een stroeve start met veel balverlies. Dat leidde naar een 11-12 ruststand voor de eerste ploeg.

In de tweede helft kon Cometas 1 nog een tandje bijsteken en werd er orde op zaken gesteld. Team 2 kon niet meer volgen. Met een 24-35 nederlaag konden de reserves toch met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. De eerste heren selectie gaat met deze zege voor het tweede jaar op rij naar de achtste finale.

Vorig jaar was Hurry up in de achtste finale de tegenstander en was met 18-35 te sterk voor de ploeg uit Leeuwarden. Reikhalzend kijkt men weer uit naar de loting. Opnieuw hoopt men een mooie tegenstander in Kalverdijkje te mogen ontvangen.

Oliveo met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

De handballers van Oliveo die op de voorlaatste plaats staan in de tweede divisie B en in de vorige ronde eredivisionist HARO hebben uitgeschakeld in het bekertoernooi, hebben zich woensdagavond opnieuw van hun beste kant laten zien. Voor de regiofinale van het bekertoernooi kwam eredivisionist Hellas naar Pijnakker en opnieuw manifesteerde de ploeg van Edwin Hofland zich prima. Na een 9-14 ruststand  was Hellas uiteindelijk met 25-27 nipt te sterk voor Oliveo dat met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaat. Hellas gaat door deze overwinning door naar de achtste finale.