Nieuws

Hercules staat op het randje. Alleen winst telt

Voor de handballers van Hercules breekt er een cruciale periode aan. De ploeg presteert dit seizoen boven verwachting in de eredivisie en bivakkeert tot op heden in de top vier wat recht geeft op het spelen van de play-offs om de landstitel. Alleen gaat het de laatste weken wat minder makkelijk, met twee gelijke spelen, een nederlaag en een overwinning staat men momenteel op basis van het doelsaldo op de vijfde plaatst met evenveel punten als E&O (13) en twee punten achter op de nummer drie Tachos. De verschillen zijn nu dus nog klein.

De komende twee wedstrijden zaterdag tegen Swift en volgende week uit tegen LIONS 2 zijn dan ook van cruciaal belang voor de ploeg van trainer coach Maarten Roestenburg omdat men vervolgens het jaar gaat afsluiten uit tegen de nummer twee Quintus en thuis tegen de nummer één Hurry Up.  

Aan de coach van de ploeg uit Den Haag dan ook de vraag: Jullie staan nu op het randje van de top vier. Willen jullie niet achterop raken dan moet er gewonnen worden. Hoe kijk je naar de wedstrijd tegen Swift Arnhem dat de laatste weken sterk speelt?

 Roestenburg is heel duidelijk in zijn antwoord en draait er dan ook geen doekjes omheen. “Als wij tegen de onderste punten verliezen zijn we de vierde plek niet waard en als wij verliezen zaken we ook meteen een plaats. Het is dus duidelijk om de aansluiting te houden dat wij moeten winnen want alleen winst telt in deze fase van de competitie”.

Thuis ongeslagen
“Wij spelen zaterdag thuis en thuis hebben we dit seizoen nog niet verloren dat geeft vertrouwen in een goede afloop. Wij kunnen dan ook hele goede zaken doen" aldus Roesteburg die nog aangeeft dat iedereen fit en scherp is  

De wedstrijd in sporthal Boswijk in Den Haag begint om 20:45 uur en staat onder leiding van de heren Kevin Gortzen en Roman Ortmans

  

 

Deel dit bericht