Nieuws

Hercules ontvangt E&O met drie oude bekenden

Door Peter Lotman - Den Haag - Het duel in de eredivisie vanavond  tussen de handballers van Hercules en E&O Emmen heeft een extra dimensie voor de Haagse club. Drie spelers kwamen in het verleden uit voor Hercules voordat zij overstapten naar de huidige koploper van de eredivisie. 

Marwin van Offeren, momenteel in topvorm, René Jaspers en Daniël van der Ham keren voor even terug naar sporthal Boswijk waar zij eerder successen boekten. Voor Hercules, voorlaatste in de eredivisie, betekent een overwinning een flinke mentale opsteker op weg naar de nacompetitie. Voor E&O is het belang veel groter. Het team van voormalig Herculesmanager Ed van Offeren strijdt nog voor de titel. De eerste twee plaatsen geven bovendien recht op deelname aan de play-offs voor een plek in de BENE-League.

GERUCHTEN

E&O staat voor een dilemma. Het wil graag kampioen worden, maar met de tweede plaats komt het team in poule A, die ogenschijnlijk meer kans biedt op plaatsing voor de BENE-League. Afgelopen zaterdag verloor E&O thuis onverwacht van Opleidingsteam LIONS. Een nederlaag die de geruchten aanwakkerden dat E&O liever tweede zou worden. Vanavond (20.40 uur, sporthal Boswijk) moet tegen Hercules blijken hoe serieus de strijd om de titel werkelijk wordt genomen of dat er strategisch wordt gerekend. Het maakt de opdracht voor Hercules er niet minder zwaar op.

Het team van het technisch duo Jelle Jorna en Robin Vendeloo moet proberen in het juiste ritme te komen voor de nacompetitie in de degradatiepoule. Interimcoach Jorna hoopt tegen die tijd over een fitte ploeg te beschikken. Na het vertrek van trainer Maarten Roestenburg probeert hij de rust terug te brengen na een roerige periode. ,,We laten alvast jonge spelers wennen aan het eredivisieniveau. Dan is straks de overgang makkelijker. Maar dat betekent wél, dat we de nodige ervaring missen. Dat moeten we compenseren met veel inzet.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit bericht