Nieuws

Helle Thomsen aan de slag met Nederlandse handbalsters

Door Frits Feuler - Helle Thomsen is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse handbalsters. De Deense trainster wordt de opvolgster van Henk Groener die onlangs te kennen gaf per 1 januari a.s te willen stoppen. Helle Thomsen tekende een contract tot het einde van het EK, in december met een optie tot verlenging. Komend  weekeinde vindt in Eindhoven een vierlandentoernooi plaats. Dat vormt voor de nieuwe coach een mooie opmaat in de voorbereiding op het EK.. 

Met de komst van Helle Thomsen ontstaat er een nieuwe situatie in het begeleidingsteam. Debbie Klein zal tijdens het Holland Handball Tournament als assistent-bondscoach van Helle Thomsen functioneren, waarmee tevens een einde is gekomen aan de rol van Peter Portengen als assistent-bondscoach. Na het toernooi zal het NHV samen met Helle Thomsen gaan kijken wie de nieuwe assistent-bondscoach wordt.
Onder leiding van Groener en Portengen won Oranje zilver op het WK in 2015 en werd het team vierde op de Olympische Spelen in Brazilië. 

 International Nycke Groot werkte zowel bij Team Holstebro als FC Midtjylland met Thomsen. Onder haar leiding werd de 28-jarige spelverdeelster twee keer handbalster van het jaar in Denemarken. Samen veroverden ze bovendien de landstitel. Het ligt voor de hand dat Groot haar voormalige coach naar voren heeft geschoven.. 

 Als speelster was Thomsen actief voor o.a. Frederikshavn KFUM , Lyngsa, Skogn (Noorwegen) en Drammen (Noorwegen). Bij Sindall IF fungeerde ze als speelster-trainster. Tot 2012 was ze trainster bij de vrouwen van Tvis Hoslebro om vervolgens vier jaar FC Midtjylland onder haar hoede te nemen. Tussentijds was ze van 2014-2015 trainster van de Zweedse nationale ploeg.  In 2014 leidde Thomsen de nationale vrouwenploeg van Zweden naar brons bij het EK in Hongarije en Kroatië.


 

  

 

  

Deel dit bericht