Nieuws

Hellas strompelt naar de start van de competitie

PETER LOTMAN - Den Haag - De handbalmannen van Hellas strompelen naar het begin van de competitie die zaterdag in Arnhem tegen Swift begint. In de laatste oefenwedstrijd tegen het Belgische KV Sasja zat vrijwel de complete basisploeg met blessures aan de kant. De 16-25 nederlaag was het logische gevolg.

De formatie van de coaches Budding en Saponjic start het nieuwe seizoen zoals het de vorige jaargang is geëindigd: vol met lichamelijk letsel. Loek van Bergen en Henegouwen, Ubbo Starrenburg, Jeffrey Zevenbergen, Semmy Boekee, Norbert Laernoes, Yassine Ghaleb en Wessel de Groene moesten tegen de veredelde B-ploeg van de Beneleague deelnemer Sasja op de tribune plaatsnemen. De wisselspelers van Hellas deden het de eerste helft niet eens zo slecht. Toch zal Saponjic niet bepaald met een gerust hart naar de ouverture van het seizoen toeleven.

,,Loek en Wessel zullen zaterdag wel kunnen spelen, verwacht ik. Die hebben we vanavond gespaard. Maar de andere gasten zijn voor langere tijd uit de roulatie en dat kunnen we met onze smalle selectie niet makkelijk opvangen,” aldus Saponjic die zich vooral kwaad maakte over de opzichtige verdedigingsfouten.

Ondanks goed keeperswerk van Maikel Takken keek Hellas steeds tegen een achterstand aan. De mooiste aanval van Hellas was de no-look pass van Kevin Hendriks, die fraai achter de dekking langs cirkelloper Pim van Starrenburg aanspeelde. De 8-10 ruststand was nog alleszins acceptabel, maar op het moment dat Sasja het tweede half uur het tempo verhoogde, was de Haagse defensie niet bij machte adequaat in te grijpen. Saponjic liet al zijn wisselspelers opdraven en om die reden had het oefenpotje nog enig nut. Via 12-17 en 13-21 eindigde het duel in een makkelijke 16-25 zege voor Sasja.

 De doelpunten kwamen van: Wessel Coster (5), Daan Kulker (3), Tim Meijer (2), Jordy Langereis (2), Pim van Starrenburg, Thierry van Zundert, Wessel Kuiper en Youri Verschut. 

AD Haagse Courant

Deel dit bericht