Hellas heren ontsnappen aan rechtstreekse degradatie

Daar waar de handballers van Hellas zaterdagavond in het hol van de leeuw zijn ontsnapt aan de degradatie werden de handballers van APai Aristos in eigen huis het haasje om het maar zo uit te drukken De ploeg uit Amsterdam moet na een seizoen weer afscheid nemen van de eredivisie. Hellas krijgt daarentegen nog de kans zich te handhaven in de eredivisie middels een best of two tegen HARO

Serge ter Horst had vooraf het volste vertrouwen in een goede afloop maar de coach moest constateren dat zijn ploeg de gehele wedstrijd achter de feiten aan heeft gelopen. Na een gelijk opgaande openingsfase (4-4) liep Hellas in het middelste gedeelte van de eerste helft uit naar en 8-5 voorsprong. Bij rust kon de ploeg uit Den Haag nog altijd pronken met een drie punten voorsprong: 9-12 stond er op het scorbord.

Ook in de tweede helft kwam er niet veel beweging in de driepunten marge. Met nog tien minuten te spelen stond het nog altijd 15-18. De slotfase werd zenuwslopend Aristos probeerde nog met een slotoffensief het tij te keren en scoorde ook twee keer kort achter elkaar 17-18 (54’). Hellas scoorde de 17-19. Dat bleek achteraf de beslissende treffer want Artistos bleef uiteindelijk steken op 18 doelpunten en verloor derhalve met 18-19 niet alleen de wedstrijd maar ook een langer verblijf in de eredivisie.