Nieuws

Heidi Loke terug in de Noorse competitie

De 34-jarige Noorse cirkelspeelster en een van de meest succesvolste Noorse handbalsters, Heidi Loke is weer terug in Noorwegen na een uitstapje van vijf jaar naar het Hongaarse Györi. De komende twee seizoenen gaat ze voor het Noorse Storhamar spelen.

Loke meldde in november dat ze voor de tweede keer zwanger was, stopte onmiddellijk met spelen, leverde haar contract bij Gyori in, keerde met haar familie terug naar het Noorwegen en vestigde zich in Sandefjord.

In Storhamar, op zo’n drie uur rijden van Sandefjord speelt haal jongere zus Lise Loke en is de panter van haar zus, Arne Stenstad de hoofdtrainer. Loke  gaat echter niet verhuizen naar Hamar, maar zal op en neer gaan reizen. Als gevolg daarvan zal ze veel thuis in Sandefjord gaan trainen want haar familie wil in Sandefjord blijven wonen.

Hoofdtrainer Arne Stenstad is niet bezorgd over het feit dat ze niet veel tijd met het team zal doorbrengen. "Ze zal echter genoeg trainingen bijwonen en wedstrijden spelen om deel uit te kunnen maken van het team. Ze is de beste speelster van de wereld. Ik ken haar en we zullen een speciale overeenkomst maken voor haar eigen trainingsprogramma”.

Club manager Holta is enthousiast over de ondertekening van het contract met de oudere Loke: "Zij is de beste speler van de wereld, en ik ben er zeker van dat veel andere speelsters samen met haar willen spelen. Zij kunnen nog veel van haar leren. Dit geeft ons nieuwe perspectieven".

Loke heeft met een onderbreking van een jaar bij het Deense Aalborg van haar prille jeugd tot 2011 in Noorwegen gespeeld. Bij Il Runar is ze haar carrière is begonnen. Van 2000-2002 speelde voor Larvik, van 2002-2007 voor Gjerpen Handball, van 2008-2011 opnieuw voor Larvik. In 2008 vertrok ze dan naar Hongarije waar ze met Gyori twee keer de Champions League heeft gewonnen en afgelopen seizoen verliezend finalist was.

Ze speelde 164 keer voor Noorwegen, werd twee keer wereldkampioen en won een keer WK brons. Daarnaast won ze drie Europese titels en was ze een keer verliezend finalist. In 2012 werd ze met Noorwegen Olympisch kampioen. In Rio pakte ze ten koste van Nederland Olympisch brons.  

Deel dit bericht