Nieuws

HC Leipzig heeft 900.000 euro nodig

Door Frits Feuler –De Duitse recordkampioen HC Leipzig bij de vrouwen staat het water tot aan de lippen. Om de licentie voor komend seizoen niet in gevaar te brengen, heeft de club een bankrekeningnummer opengesteld waar fans en bedrijven hun donaties op kunnen storten. De club heeft dringend 900.000 euro nodig om kortlopende schulden te kunnen aflossen.

“De situatie is ernstig maar niet uitzichtloos,” aldus manager Kay-Sven Hähner. “900.000 euro is veel geld, maar wij willen een totale afbouw van onze schulden.” Op de website van de club staat het bankrekeningnummer vermeld.

Tot medio maart werkt de club samen met een onafhankelijk bureau dat de belangen verder behartigt om de licentie voor komend seizoen te garanderen. “We willen onze licentie netjes indienen bij de Bond en voor die tijd het probleem opgelost hebben,” aldus Hähner. Hij ontkent dat de club nu al failliet zou zijn.

Gelijktijdig worden ook gesprekken – al sinds vorige maand - met de stad Leipzig gevoerd. “We hebben geen concrete bedragen genoemd, ook de stad heeft geen concrete bedragen toegezegd.”

Ook de damesploeg staat achter de roep om extra hulp. De club heeft alle speelsters een transfer aangeboden. Alleen keepster Katja Kramarczyk maakte van het aanbod gebruik en vertrekt naar Leverkusen “Ik bedank de overige speelsters dat ze, ondanks deze problemen, toch achter de club blijven staan!”

De manager geeft toe dat ook hij in de reeds anderhalf jaar durende crisis fouten heeft gemaakt. “Ik heb enkele zaken fout ingeschat. We hadden bijvoorbeeld niet moeten spelen in de kwalificatie voor de Champions League. Dat was een overbelasting van ons budget waardoor nu deze ‘blessures’ zijn ontstaan,” klinkt het kritisch.
 

Deel dit bericht