Nieuws

Hans van Dijk: Met The Dome gaan we voor een plek bij de eerste vier!

Ttrainer/coach Hans van Dijk haalde vorig seizoen de kampioenspoule in de Lotto Eredivisie en dat smaakt naar meer. Na de overwinningen tegen Hellas en Handbal Venlo ligt zijn ploeg weer op koers om het gestelde doel te bereiken. Hij mag natuurlijk niet ontbreken in de eregalerij van belangrijke clubmensen bij Houten .

Zaterdag is E&O de eerste tegenstander in de nieuwe sporthal. “Wij hebben nu twee hele goede wedstrijden afgeleverd waar wij als team mee verder kunnen”, vertelt Van Dijk. “We zullen tegen E&O ons eigen spel moeten spelen, want daar zijn we goed in. Dat betekent niet per definitie geduldig spelen maar wel gevarieerd spelen. We spelen voor het eerst is onze nieuwe hal en die punten blijven in Houten. Dat is het streven voor zaterdagavond”, besluit de coach van Alphadeuren Houten

Hans van Dijk is nu 45 jaar. Twee seizoenen geleden maakte hij zelf nog enkele speelminuten in de hoofdmacht van Houten. Van Dijk heeft dertien seizoenen in de Eredivisie gespeeld. Hij kwam in Nederland uit voor Aalsmeer, V&L en Tachos. Vijf maal was de 2 meter lange oefenmeester de topscoorder van Nederland. In de Belgische competitie speelde hij voor Neerpelt. In zijn beste periode werd Van Dijk gedurende vijf jaar geselecteerd voor Oranje. Zijn favoriete positie in het veld was rechter opbouwer.

1. Wat gaat The Dome voor jou betekenen?
Zes jaar geleden ben ik begonnen bij Houten en toen was het al de droom van Dick Jacobs. Nu is het zover en ik ben ongelofelijk trots dat ik dit mag meemaken.

2. Wat betekent The Dome voor de sport in de regio en de sport in Nederland?
The Dome moet net als Handbal Houten de handbalvereniging worden waar op het hoogste niveau in de provincie wordt gesport. Het moet een unieke belevenis worden waar je naast handbal ook voor ander entertainment terecht kan. Het welbekende ‘Avondje Houten’.

3. Waar staat Handbal Houten over vijf jaar dankzij The Dome?
Onze droom is Europacup spelen in The Dome. Daar ligt onze ambitie. De komende seizoenen zullen we daarvoor strijden. Ook de BENE-League hoort daarbij. We willen in de BENE-League  spelen en daarnaast regelmatig een Europees avontuur meemaken. Daar zullen we als groep en als staf alles voor doen.

4. Waar kijk jij in The Dome het meeste naar uit?
Ik kijk zelf uit naar volle zalen, veel publiek en veel lawaai op de tribunes. Dat moet voor het gewenste succes gaan zorgen. Alphadeuren Houten wil er samen met het publiek een mooi ‘Avondje Houten’ van gaan maken. Met The Dome gaan we dit seizoen voor een plek bij de eerste vier! 

De wedstrijd in de Nieuwe The Dome begint om 19:45 uur en staat onder leiding van de heren Miri Dzemidzic en Lucas van Tricht 

Deel dit bericht