Handbalsters VOC Europees uitgeschakeld

De handbalsters van VOC hebben het zaterdagavond niet gered tegen het Duitse Buxtehuder SV. In de derde ronde van de EHF Cup verloor de Amsterdamse ploeg ook de tweede wedstrijd. Na de 32-25 nederlaag vorige week in Duitsland ging de vice-kampioen van Nederland ook in eigenhuis in de slotfase van de wedstrijd uiteindelijk ruim onderuit. Na de 14-15 ruststand verloor VOC met 32-24.

In de eerste helft had VOC lange tijd de leiding in handen De start was dan ook sterk van 4-2 ging het naar 6-3. Halverwege de eerste helft kwam Buxtehuder terug naar 6-5 maar de Amsterdamse ploeg kon nog een keer uitlopen naar 8-6. Daarna kreeg Buxtehuder steeds meer grip op de wedstrijd en kwam bij 9-8 voor het eerst op voorsprong. De laatste tien minuten van de eerste helft was het gelijk opgaand tot aan de rust. De Duitse handbalsters konden met een nipte 14-15 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft was het in eerste instantie weer VOC dat de leiding namen bij 16-15 en 17-16. Vervolgens nam Buxtehuder de regie weer over en via 17-17 ging het naar 18-19. VOC kon nog halverwege de tweede helft gelijke tred houden (21-22) maar daarna doofde het kaarsje net als vorige week langzaam uit als Buxtehuder op 21-24 komt. VOC probeert nog bij te blijven maar ziet de tegenstander vanaf 24-26 langzaam maar zeker steeds verder weg lopen naar de 24-32 eindstand.

Scores voor VOC:  Rachel de Haze 8, Chariss Rozemalen 7, Alyssa Alings 5, Michelle Goos 3, Jill Kooij 1.