Handbalsters Velo oefenden in België

De handbalsters van het naar de eerste divisie gepromoveerde VENECO Velo hebben na de midweekse wedstrijd tegen Quintus 2 dit weekend in België tegen twee Belgische eredivisieploegen een oefenwedstrijd gespeeld

Velo trad aan met vier nieuwe speelsters in de slectie: Jessica van Gaalen , Romy Kunath, Michelle van der Knaap en Larissa Wouters. Op zaterdag was DHW Antwerpen in een 3 x 30 minuten wedstrijd de tegenstander. De eerste helft was het vooral de Belgische keepster die er voor zorgde dat de Wateringse ploeg de score net niet in evenwicht kon houden: 12-9. Velo moest duidelijk wennen aan het fysieke spel. De sterk verdedigende thuisploeg liep in de tweede periode, mede door enkele snelle spelomschakelingen, verder uit naar 28-19. In het laatste bedrijf knokten de Westlandsen zich goed terug in de wedstrijd. Verdedigend liep het beter en mede door enkele goed afgeronde breaks werd de schade beperkt. Eindstand 41-35.

Op zondag was landskampioen Femina Visé de tegenstander, eveneens in een wedstrijd van 3 x 30 minuten. Al snel werd duidelijk dat dit team nog een maatje te groot was voor de ploeg van trainer/coach Jos Klepke.  “We maakten aanvallend te veel fouten die door Visé genadeloos werden afgestraft” aldus de oefenmeester. Via de tussenstanden 15-10 en 31-21 werd het uiteindelijk 47-30. Vooral in de laatste periode eiste het zware weekend zijn tol. De thuisploeg bracht het verschil in no time van tien naar twintig treffers: 43-23. Er waren er toch ook veel positieve zaken te zien. “De ploeg is duidelijk gegroeid ten opzichte van vorig seizoen en begint aan het snellere en fysiek sterkere spel te wennen. Als we die aanvallende fouten niet maken wordt het nog een wedstrijd” aldus Klepke, die zijn ploeg in de slotfase karakter zag tonen. Dankzij enkele snelle breaks werd net als zaterdag de achterstand nog verkleind.

Komende zondag start de competitie in de eerste divisie met de Westlandse derby tegen Westlandia. De wedstrijd in de Velohal vangt aan om 13:00 uur.