Handbalsters U20 plaatsen zich voor het WK.

Met een complete walk-over hebben de Nederlands handbalsters zich deze zomer ten koste van het gastland Polen geplaatst voor het WK in Kroatië. Wat aan Poolse zijde fout kon gaan in de beginfase van de wedstrijd ging ook allemaal fout hetgeen resulteerde in het feit dat de wedstrijd na vijftien minuten gelopen was als Michielsen Oranje naar een 2-10 voorsprong schiet. Polen scoorde na vijf minuten de eerste treffer bij 1-4 maar had op dat momenten als zeven missers op hun conto staan.

Oranje ging uiteindelijk de kleedkamer in met een 4-19 voorsprong. Daarmee was al duidelijk dat Oranje, ondanks de 19-27 winst van Servië op Slowakije, zich had geplaatst voor het WK.

Dat Polen in de openingsfase van de tweede helft wat meer van zich af beet was te verwachten. De ploeg van trainer Niewrzawa kwam in de eerste tien minuten van de tweede helft al tot meer doelpunten als in de hele eerste helft en kon daarmee de achterstand een klein beetje beperken naar 11-22. Daarna trok Nederland toch weer alle registers open en liep weg naar de een verschil van vijftien doelpunten halverwege de tweede helft  (12-27), om uiteindelijk de wedstrijd met een zeer ruime 16-37 overwinning af te sluiten.

Door de resultaten van zaterdag hebben Nederland en Servië zich geplaatst voor het WK dat van 29 juni t/m 13 juli wordt gespeeld in Kroati

Scores Nederland:  Vollebregt 9, Michielsen 7, Dulfer 5, Van Buren 2, Pavkovic 2, Steenbakkers 2, Van Leeuwen 2, Struis 2, Vandewal 1, Nieuwenweg 2, Ter Elst 1, De Ruijter 1, Ros 1,