Handbalsters U19 declasseren Finland tot figuranten en gaan naar het EK

De Nederlandse handbalsters U 19 hebben er in de  derde en laatste EK Kwalificatiewedstrijd tegen Finland in het Kroatische Djurdevac geen gras over laten groeien. Na één helft kon de ploeg bij wijze van spreken al op haar lauweren gaan rusten als men met een 27-14 tussenstand de kleedkamer kan gaan opzoeken.

De eerste helft ging in een behoorlijk hoogt tempo als je in ogenschouw neemt dat er niet alleen 41 keer gescoord werd maar ook nog eens 18 kansen ( 6 door Nederland en 12 door Finland) gemist werden En dat tempo konden de Finsen in ieder geval niet bij houden.

De eerste zes minuten gingen nog gelijk op (6-4), maar in het verdere verloop nam Nederland gestaag afstand. Na twintig minuten stonden er al dubbele cijfers op het scorebord: 19-9.

De start van de tweede helft liep even wat stroef als er een drietal kansen worden gemist. Als Verona Peeters met haar eerste doelpunten tijdens dit toernooi na 35 minuten de 29-16 scoort is het helemaal gedaan met Finland. Halverwege de tweede helft wordt het 40-16.

Twintig minuten stonden de Finse vrouwen droog vooraleer men bij 43-16 weer eens kon scoren. Dat kwam voornamelijk omdat bij Oranje de concentratie ook af nam. Eindstand  46-19.

Met twee overwininningen heeft Nederland zich daarmee geplaatst voor het EK dat deze zomer - eind juli begin augustus - in Slovenië gaat plaats vinden  en waarvoor Denemarken en Rusland zich met Slovenië al hebben geplaatst.

Scores: Jesse van de Polder, Yara ten Holte, Amy Oostveen 5, Larissa Nusser 3, Dione Housheer 7, Sharon Nooitmeer 5, Bo van de Wetering 5, Maxime Drent 2, Lynn Molenaar 2, Iva van der Linden 6, Kalia Klomp 2, Mariel Beugels 1, Laura Zeldenthuis 1, Tessa Hilbrands 4, Verona Peeters 2, Merel Freriks.