Handbalsters U18 naar kwartfinale EK

De handbalsters U18 hebben zich maandagmiddag ten koste van Hongarije geplaatst voor de kwartfinale van het WK in het Macedonische Ohrid. Na een 12-11 ruststand kwam Nederland in de tweede helft op een achterstand van vijf doelpunten 20-15 (43’). In de laatste vijftien minuten knokte men zich echter weer helemaal terug in de wedstrijden. Met nog vijf minuten te gaan werd het verschil weer een treffer 21-20 en twee minuten later stond het weer gelijk. Het was uiteindelijk Oranje dat in de slotminuut het hoofd koel wist te houden. Daar waar Hongarije de kansen liet liggen op de eindzeg in slotminuut sloeg Nederland twintig seconde voor het einde toe en plaatste men zich met een treffer van Tessa van Zijl met een 21-22 overwinning voor de kwartfinale.

Scores voor Nederland: Tessa van Zijl 6, Amega Delaila 6, Annika Noordink 4, Tamara Heggerty 2, Jill Meijer 2, Rinka Duindam 1, Hanne van Rossum 1.