Handbalsters Oranje U19 Niet voorbij Montenegro

De Nederlandse handbalsters U19 zijn er bij het EK kwalificatietoernooi in het Macedonische Skopje er niet in geslaagd de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Na een 16-11 ruststand was Montenegro met 30-25 opnieuw te sterk voor Oranje.

Vanaf het begin liep Oranje al achter Montenegro aan dat na zes minuten op een 3-1 voorsprong kwam Middels treffers van Haggerty, Van Zijl en Meijer kwam Oranje na tien minuten bij 4-4 nog wel een keer langszij maar in de daarop volgende zes minuten kwam Oranje maar een keer tot scoren waardoor Montenegro dat wel trefzeker was. kon uitlopen naar 8-5. Dat eerste gaat je van drie kon Nederland niet meer dichtkrijgen, Via tweemaal Nieuwenweg kwam Oranje wel nog tot op een doelpunt verschil: 8-7 (18’) In de laatste tien minuten van de eerste helft kon Montenegro verder uitlopen omdat Oranje toch te veel kansen bleef missen. Gerust werd er bij 16-11

In de beginfase van de tweede leek Oranje het gat snel te kunnen gaan dichten, maar na doelpunten van Nieuwenweg, Haggerty en Amega stokte het scoren bij 16-14. Het verschil consolideerde zich rond die twee treffers tot 19-17. Toen sloeg Montenegro opnieuw toe en liep uit naar 22-17. Daarmee was de wedstrijd gespeeld Nederland kwam er niet mee bij en zag Montenegro  zelfs van 26-22 nog verder uitlopen naar 29-22. Van Rossum en tweemaal  Van Buren konden in de slotfase de eindstand op 30-25 vastzetten

Zaterdagavond om 18:30 staat de tweede wedstrijd tegen Macedonië op het programma

Scores Oranje Delaila Amega 5, Tamata Haggerty 4, Anouk Nieuwenweg 4,  Tess van Buren 4, Hanna van Rossum 3, Tessa van Zijl 2, Jill Meijer 2,  Annika Noordink 1,