Handbalsters Borhave algeheel periodekampioen 1edivisie

De handballers van Borhave uit het Overijsselse Borne hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de promotie/degradatiewedstrijden tegen E&O uit Emmen. De ploeg van de vertrekkende coach Leo Degen werd na een zware bevalling tegen Bevo in Panningen periodekampioen van de eerste divisie door Targos Bevo Hc te verslaan. Na een 13-14 ruststand werd het 25-28.

Zoals gezegd werd het een zware bevalling vor Borhave. Lang hing de algehele periodetitel dan ook aan een zijde draardje. Het ging vooral in de tweede helft op en neer in een voor Borhave zinderend spannende wedstrijd. Het ging vanaf het begin op en neer. Beide partijen kwam om beurten aan de leiding van 2-3 ging het naar 5-3 naar 7-9 naar 12-10. Het slotantwoord was echter in de eerste helft voor Borhave dat met een minimale voorsprong ging rusten: 13-14

Via 13-15 kwam Bevo in de tweede helft bij 18-17 weer aan de leiding. Vanaf dat moment waren beide ploegen geruimetijd aan elkaar gewaagd en werd er om en om gescoord waarbij Bevo tot 23-22 steeds de leiding had. Bij 23-23 kreeg Bevo in korte tijd twee tijdstraffen waar de gasten uit Twente gretig van profiteerde en de basis legde voor de eindzege. Borhave liep in een stuk door naar 23-27 met nog drie minuten te gaan. Uiteindelijk winnen de gasten met 25-28 en heeft Fortissimo daarmee het nakijken. Zij hadden eerder op de avond PSV met 24-27 verslagen en koesterde gezien het wedstrijd verloop in Panningen lange tijd de hoop dat zij de promotiewedstrijden mochten gaan spelen.