Handballers U21 eindigen WK als negentiende

Na de veertiende plaats in 2009, een vijfde in 2013 zijn de Nederlandse handballers U21 het WK van 2015 in Brazilië op de negentiende plaatst geëindigd. De afsluitende wedstrijd van het WK voor Oranje was die om plaatst negentien en twintig tegen Algerije. Na een 14-17 ruststand eindigde Oranje na de 25-33 overwinning op de negentiende plaats.

Algerije had in Groep C net als Nederland maar een wedstrijd in de groepsfase gewonnen. Alleen van Chili werd met 29-22 gewonnen en daarmee eindigde men ook op de vijfde plaats. Voor de plaatsten 17 t/m 20 verloor Algerije dinsdagavond met 19-28 van Japan wat resulteerde in en ontmoeting om plaatst negentien tegen Nederland.

De openingsfase van de wedstrijd voor de Agerijnen die na 12 minuten een 9-6 voorsprong op het scorebord hadden staan. Er volgde een sterke fase van Oranje van tien minuten waarin men de achterstand van drie doelpunten omzette in een voorsprong van twee treffers 11-13. In de slotfase van het eerste bedrijf ging het weer gelijk op al kon Oranje nog een puntje uitlopen naar de 14-17 ruststand.

In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden kon Oranje in de beginfase van de tweede helft de voorsprong verder uitbreiden. Na tien minuten spelen in de tweede helft had Oranje een zevenpuntenmarge opgebouwd (17-24) en daarmee een beslissende voorsprong genomen. Hoewel Algerije nog even weer iets dichterbij kon komen (22-27) liep Oranje in de slotfase weg naar de 25-33 eindstand.

Daarmee eindigt Oranje het WK op een voor Oranje teleurstellende negentiende plaats daar waar men toch wel gehoopt had om een plaatst in de knock-out fase te bereiken en bij de laatste zestien te eindigen.

Scores Oranje: Kay Smits 9, Evert Kooiman 6, Rik Elissen 3, Thies Berendsen 3, Robin Jansen 2, Ducan Postel 2, Ephrahim Jerry 2, Nils Dekker 1, Robin Schoenaker 1, Sjoerd Boonstra 1, Serge Heijnen 1, Tom Bottinga 1, Rob Jansen.