Nieuws

Handballers U19 winnen van Houten

Als voor bereiding op de European Open in het Zweedse Gotenburg speelden de handballers van Oranje U19 onder leiding van Bondscoach Edwin Kippers een laatste oefenwedstrijd tegen eredivisionist  Houten. Na een 11-20 ruststand wonnen de handballers van Oranje met 29-34.

Het was een wedstrijd met twee gezichten vertelde Edwin Kippers. "De eerste helft speelde we erg goed hetgeen een ruime voorsprong bij rust opleverde. De tweede helft werd daarentegen van onze kant een stuk rommeliger waardoor Houten de kans kreeg weer in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk winnen we dan wel met 29-34".

"Achteraf ben ik wel blij dat de wedstrijd zo is verlopen" gaat Kippers verder, "want dat betekend dat we best nog wel wat te doen hebben. Als we ruim zouden hebben gewonnen gaat iedereen denken dat ze er al zijn, maar die gedachte kunnen wij ons niet veroorloven. We beginnen maandag meteen tegen Rusland en dan verwacht ik een fysiek sterke ploeg met grote forse spelers. Dan moeten wij er meteen staan en zullen we vooral zestig minuten lang met veel snelheid en tempo die wedstrijd naar ons toe moeten zien te trekken".

Zondag vertrek Oranje naar Zweden waar maandag het toernooi begint.

Programma:

Maandag 29 juni 12:30 uur Rusland – Nederland

Maandag 29 juni 20:30 uur Nederland – Tsjechie

Dinsdag 30 juni 15:00 uur Nederland – Faroer Eilanden

Vervolg programma afhankelijk van resultaten in groep D

Deel dit bericht