Handballers U19 maken veel progressie ten opzichte van België U19

De Nederlandse handballers zijn maandag ochtend bij elkaar gekomen voor een tweedaagse trainingsstage ter voorbereiding op het internationale acht landen toernooi in het Duitse Merzig. Na een twee trainingen stond er maandagavond een oefenwedstrijd tegen België U19 op het programma in de stadssporthal in Sittard.

Nederland, dat doelman Mark van de Beuken en Kai Smits aan de kant hield, had de perfecte start en na iets meer dan tien minuten gespeeld te hebben stond er al een 7-2 tussenstand op het scorebord. Even konden de Belgen onder leiding van Michel Kranzen iets terug doen maar na de 7-5 tussenstand domineerde Nederland de wedstrijd en liep uit naar een 16-7 ruststand.

In de tweede helft ging bondscoach Edwin Kippers meer doorwisselen en werd het ook allemaal iets rommeliger desondanks was halverwege het tweede bedrijf het verschil iets opgelopen naar 25-14 tegen het einde van de wedstrijd kon België nog wel iets terug doen maar dat bracht de eindzege niet meer in gevaar.

Met de 30-22 overwinning was Edwin Kippers uiteindelijk na afloop zeker niet ontevreden, mede ook omdat de selectie na lange tijd weer voor het eerst bij elkaar was. “Als je kijkt hoe we in de eerste helft hebben gespeeld was het gewoon goed, in een hoog tempo met veel druk en dreiging en een goede dekking”.

Luister hier verder naar bondscoach Edwin Kippers

Scores van Nederland kwamen van: Rutger ter Velde 5, Duncan Postel 5, Ephrahim Jerry 4, Eligio Pepels 3, Evert Kooiman 3, Niels Poot 3, Jim Hartsema 2, Rik Elissen 2, Erik Blaauw 1, Robin Dissel 1 en David Petit 1.