Handballers E&O tweede bij Barnstorf-Diepholz

De handballers van E&O zijn afgelopen weekend op de tweede plaats geëindigd bij het Sparkasse toernooi van de Duitse Oberliga vereniging HSG Barnstorf-Diepholz.

E&O moest het in groep B opnemen tegen het in de verbandsliga uitkomende FTSV Jahn Brinkum en de Oberliga ploeg van TV Cloppenburg waar ex Hurry Up speler Mart Aalderink dit seizoen onder contract staat.

Tegen begon tegen Jahn Brinkum met een 24-21 overwinning. E&O kwam in de beginfase tot gemakkelijke doelpunten uit snelle tegenaanvallen terwijl de tegenstander regelmatig op keeper Bas Bulthuis strandde. Zo stond de ploeg uit Emmen na vijftien minuten dan ook op een 10-5 voorsprong. Bij rust was de voorsprong echter teruggelopen naar 13-10. Na de pauze Jahn Brinkum het gat wel te dichten maar bleef toch steken op de marge van drie doelpunten. via18-15 en 21-18 werd de eindstand 24-21 voor de ploeg uit Emmen.

Tegen Cloppenburg speelde E&O een moeilijke eerste helft. De ploeg van Edwin Kippers had het moeilijk met de offensieve dekking van de tegenstander. Bij rust had Cloppenburg een 10-5 voorsprong bij elkaar gespeeld. Na de pauze wisselde de trainer van de Duiters van de 5-1 dekking naar een strakke 6-0 Dekking. Dat kwam hem duur te staan want de verdedigend klopte het niet meer en kreeg E&O de kans de achterstand om te buigen in een 18-15 overwinning. De zege leverde E&O een finaleplaats op tegen het organiserende HSG Barnstorf-Diepholz dat twee overwinning boekte tegen HSG Osnabrück en VFL Hameln.

Het werd een spannende finale die uiteindelijk na verleniging doro de thuisploeg met 24-23 werd gewonnen. In eerste instantie leek Barnstorf-Diepholz op weg naar de eindoverwinning in de reguliere tijd als het 20-18 wordt voor de Duisters maar door twee overtredingen wist E&O nog een verlening af te dwingen Opnieuw kwamen de Duitsers op een 22 –20 maar opnieuw kwam E&O op gelijke hoogte bij 23-23. Vijftig seconden voor het einde scoorde Barnstorf-Diepholz toch nog de winnende treffer