Nieuws

Handballers Bocholt hebben nog wat recht te zetten.

Komend weekend worden in feite de wedstrijden gespeeld die voor de eerste speeldag van de BENE-League stonden geprogrammeerd…. de wedstrijden van begin september konden echter beter verschoven konden worden in verband met het feit dat de meeste ploegen Europees handbal moesten spelen. We zullen dus nooit weten hoe het anders was geweest. Wat we nu wel weten: Bocholt staat gelijk met Tongeren en Hasselt op de tweede, derde en vierde plek, alle drie met zes punten, net een puntje achter Lions. Aalsmeer staat echter virtueel nog boven het Belgische trio als zij begin november, na de interlandpauze, hun inhaalwedstrijd tegen Bevo winnend af weten te sluiten. Daarna valt alles weer in een vast ritme en beginnen we langzaam aan de terugronde van de BENE-Legue

De handballers van Bocholt spelen komend weekend - na 10 dagen rust - de uitwedstrijd tegen Tongeren. Opnieuw een wedstrijd met grote belangen, ook altijd een beklijvende wedstrijd, maar voor sommige spelers zit er nog een extraatje aan de ontmoeting van deze week: Vlatko Tasevski speelt met Bocholt tegen zijn oude ploeg, net zoals Rob Beaumont het nu met Tongeren tegen zijn oude ploegmaats gaat opnemen.

Tongeren kende een grote vernieuwing van de selectie. Vijf speler vertrokken en daarvoor kwamen zeven spelers terug toch kent de ploeg weinig aanpassingsproblemen en is de ploeg van Goran Vukcevic tot nu toe de verrassing van de BENE-League. Tongeren verloor bij Lions en Hasselt, maar won bij Sasja en versloeg Bevo en Volendamin eigen huis.

De belangen zijn dus ook in deze wedstrijd weer groot. Beide hebben zes punten en Bocholt wil de voeling met de top niet verliezen maar speelt opnieuw een uitwedstrijd en dat is altijd gevaarlijk voor puntenverlies. Toch moet er door de ploeg van trainer coach Stan Backus nog een en ander worden rechtgezet na de met ruime cijfers verloren wedstrijd bij Lions. De duels tegen de 'eigen' Belgische ploegen zijn echter wat minder voorspelbaar. Bocholt moet dus zijn kans grijpen. Dat betekend dat Robbie Beaumont en consorten een gemotiveerde Tasevski en co mogen ontvangen.

De wedstrijd start zaterdag om 20u15 in Tongeren en wordt geleid door de gebroeders Geraets, die na zaterdag al de helft van de wedstrijden van Bocholt onder hun hoede hebben gehad. Zij zijn dus geen onbekenden meer meer voor de Noord Limburgers 

Deel dit bericht