Handballers BFC promoveren naar eredivisie

De handballers van Smezo BFC zijn definitief gepromoveerd naar de eredivisie. De ploeg die vorige week de basis legde voor het kampioenschap door de laatst overgebleven directe concurrent Olympia met ruime cijfers te verslaan, had nog één punt nodig uit de resterende drie wedstrijden om het kampioenschap te pakken en daarmee ook de promotie naar de eredivisie te realiseren.

In de eerste de beste gelegenheid klaarde BFC de klus. In Apeldoorn werd AHV Achilles na een 8-11 ruststand met 15-21 verslagen. Het is daarmee de tweede promotie op rij voor de ploeg uit Zuid-Limburg die in het verleden jaren achtereen op het hoogste niveau heeft geacteerd. Vorig jaar promoveerde men als nummer twee uit de Tweede divisie B, door extra promotie plaatsten, naar de Eerste divisie.

BFC kwam scherp uit de startblokken en nam een 2-8 voorsprong na 15 minuten. Achilles, dat nog strijdt tegen degradatie, kwam vervolgens terug tot op twee doelpunten, 7-9 maar zag BFC vlak voor rust de marge weer op drie zetten: 8-11.

In de tweede helft ging het in eerste instantie weer snel met BFC dat eenvoudig kon uitlopen naar een 9-19 voorspong na driekwart wedstrijd. De meegereisde supporters begonnen al met feestvieren op de tribunes . Dat had ook zijn weerslag op het spel in het veld. Achilles beet nog van zich af en kwam nog terug tot een verschil van zes doelpunten. Maar de 15-21 eindstand was voldoenden voor de spelers van BFC om het ene nog ontbrekende punt dat nodig was in tweevoud bij te schrijven om vervolgens het kampioensfeest in gang te zetten.