Nieuws

HandbaL Venlo coach Sander Barents ziet zijn ploeg overtuigen

De handbalsters van HandbaL Venlo hebben de voorbereiding op gepaste wijze afgesloten. Vrijdagavond stond de teampresentatie van zowel de dames als de herenploeg op het programma waarna er een demonstratiewedstrijd volgde voor de damesploeg van trainer coach Sander Barents tegen het Belgische Bocholt. Deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 34-18.

Zaterdagavond volgde nog een laatste test tegen eerstedivisionist Borhave dat op trainingsstage is in Panningen. De ploeg van Louis Degen zal ook komend seizoen weer van start gaan als een van de kanshebbers op het kampioenschap of anders toch zeker voor een periodetitel. Ook nu werd weer duidelijk dat het verschil tussen ere- en eerste divisie groot is. HandbaL Venlo won met 44-22.

“We hebben in deze voor bereiding zeker vooruitgang geboekt” vertelt Sander Barents. “Dat blijkt ook wel uit de laatste uitslagen van dit weekend al zijn de tegenstanders niet van vergelijkbaar niveau. Wat we hiermee wel hebben laten zien is dat we overtuigend kunnen zijn. Dat is ook nodig want we kunnen niet rustig opbouwen dit seizoen. We moeten er de eerste wedstrijden thuis tegen SEW en uit tegen E&O meteen staan. Daarnaast is de sfeer binnen de groep ook erg goed en dat is tegenwoordig ook heel belangrijk”, aldus de volgende week op het hoogste niveau debuterende coach.  

Deel dit bericht