Nieuws

Groot en Broch zeggen af voor vierlandentoernooi

De twee bij het Hongaarse Gyori spelende Nederlandse internationals Nycke Groot en Yvette Broch hebben zich afgemeld voor het vierlandentoernooi van het Nederlandse handbalteam dat volgende week in Eindhoven wordt gespeeld en waar Nederland A en Nederland B het gaan opnemen tegen Servië en Roemenië.

Dat speelsters als Broch en Groot rust willen, zoals de NOS meldt, was afgelopen week al te zien in de wedstrijd tegen Ferencvaros. Vooral Groot, toch een van de bepalende speelsters bij Gyori, was niet in topvorm en speelde bijna alleen maar in de dekking. Aanvallend werd ze voornamelijk afgelost door Anita Görbicz, desondanks scoorde ze toch viermaal.

Bondscoach Henk Groener toont begrip voor het besluit van de twee steunpilaren. "Iedereen heeft hier zijn eigen verantwoordelijkheid in. Misschien melden zich nog wel meer speelsters af. Er is voor internationals weinig ruimte voor echte rust. Het programma is al jaren heel erg vol en belastend. Zeker bij een topclub als Gyori die om alle prijzen speelt. De druk is dus altijd groot." 

De twee speelsters zullen wel naar Nederland komen en de bespreking over de toekomst van het Nederlands team bijwonen die volgende week op het programma staat.  

Deel dit bericht