Nieuws

Groen licht voor Danick Snelder

Goed nieuws voor het Nederlands team en bondscoach Henk Groener. International Danick Snelder blesseerde zich op 6 oktober tijdens een training met Oranje. De cirkelspeelsters van het Duitse Thuringer Hc brak haar vinger. Daarmee was zij op dat moment de zesde Oranje speelsters die wegens een blessure de eerste twee EK kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Oostenrijk moest missen.

Afgelopen week om precies te zijn donderdag kreeg Snelder weer groen licht. Diezelfdeavond mocht ze weer volop met de groep meetrainen en was er zelfs sprake van dat ze tijdens de Champions League wedstrijd tegen het Franse CJF Fleury les Aubrais misschien wel ingezet kon worden. De wedstrijd werd echter door de gebeurtenissen in Frankrijk afgelast.

Op 6 januari enkele dagen voordat de tweede fase van de Champions League ingaat wordt deze wedstrijd pas ingehaald. Vanwege de internationaal vrijgestelde weken in verband met het aankomende WK was een eerdere datum op korte termijn niet mogelijk. Een optie om de wedstrijd niet te spelen was er niet omdat het er bij deze wedstrijd omgaat dat beide teams punten kunnen meenemen naar de tweede fase van de Champions League.  

Deel dit bericht