Geen winnaar bij Quintus tegen Dalfsen

Donderdagavond hebben de handbalsters van Vitro Quintus en Sercodak Dalfsen de wedstrijd van 4 februari vooruit gespeeld in verband met de Europese verplichtingen van de Heulse ploeg. Het werd  opnieuw een enerverende wedstrijd die uiteindelijk geen winnaar kende Na een 11-13 ruststand kende de wedstrijd geen winnaar na het 24-24 gelijkspel. Het betekend wel dat Dalfsen voor de tweede keer dit seizoen niet heeft kunnen winnen van Quintus.

De eerste helft was voor het overgrote deel in handen van Quintus. De Heulse ploeg zag alleen in de beginfase Dalfsen bij 3-4 even op voorspong staan maar als snel nam de ploeg van Alex Curescu het heft in handen en liep uit naar een 8-5 voorsprong.

Dalfsen kwam terug naar 8-7 maar de thuisploeg repareerde weer meteen de drie punten voorsprong: 10-7. Toch was het Dalfsen dat in de slotfase van de eerste helft het betere van het spel had en via 10-10 en 11-11 met de voorsprong (11-13) de kleedkamer in kon gaan.

De regerend landskampioen scoort meteen na rust de 11-14. Die drie punten marge blijft tot 14-17 op het scorebord staan waarna Quintus aan die voorsprong begint te kagen. Bij 18-18 kom de thuis ploeg weer op gelijke hoogte.

De laatste tien minuten zijn bijzonder spannend: 19-19, 20-20, 21-21, 22-22, 23-23 zijn scores die allemaal voorbij komen. Ook in de ultieme slotfase pakt Dalfsen de voorspong 23-24 middels de tiende treffer van Larissa Nusser uit een zeven meter. Echter deze keer weet Quintus het hoofd wel koel te houden en met nog zo’n 20 seconden op de klok maakt Britt Sterkelenburg voor de laatste keer gelijk: Eindstand 24-24