Nieuws

Geen verrassingen in Nederlandse herenhandbalploeg.

Op 30 oktober en 2 november staan de eerste twee EK kwalificatiewedstrijden tegen Kroatie en Noorwegen op het programma voor het Nederlands herenhandbalteam. De afgelopen maand heeft Joop Fiege drie dagen kunnen trainen en een tweetal oefenwedstrijden gespeeld tegen Dormagen en OHV Aurich. Veel jonge speler hebben bij die wedstrijden voor het eerst aan het grote Oranje mogen ruiken maar heeft de bondscoach voor een groot deel dezelfde zestien spelers geselecteerd als in Januari. Jeroen van de Beucken zijn plaats is weer ingenomen door Tim Remer, Luuk Hoiting heeft zijn plaats moeten afstaan aan Bart Revensbergen en de gestopte Matthijs Vink wordt vervangen door Toon Leenders.

Voor de wedstrijd tegen Noorwegen die in Almere gespeeld gaat worden zal Fabian van Olphen zich bij de selectie voegen. “Hij is heel belangrijk voor het team. Niet alleen is hij onze internationale topper, hij is ook een boegbeeld van het Nederlands handbal en speelt al jaren op topniveau bij het Duitse sc Magdeburg waar hij ook de aanvoerdersband draagt. We zullen niet meteen dik winnen met hem in de ploeg, maar hij heeft wel de kwaliteiten om de ploeg en de spelers individueel beter te maken. Dus hebben we hem er graag bij, om het team een impuls te geven. De sfeer in de ploeg is trouwens uitstekend. Iedereen is fit en heeft ontzettend veel zin in deze wedstrijden. Aan de inzet zal het dus niet liggen”, aldus Joop Fiege die tien speler heeft geselecteerd uit de Duitse Bundesliga, twee uit de Belgische competitie en vijf uit de Nederlandse competitie.

Achter de zeventien geselecteerde spelers zit een groep van 14 spelers die op dit moment gekwalificeerd worden als reserves die oproepbaar zijn als dat nodig mocht zijn.

Selectie

  1. Mike Tadeij --- KV Sasja Antwerpen (BEL)
  2. Bart Ravensbergen --- Targos/Bevo HC
  3. Jeffrey Boomhouwer --- MT Melsungen (GER)
  4. Leon van Schie --- Achilles/Bocholt (BEL)
  5. Samir Benghanem --- FIQAS/Aalsmeer
  6. Bobby Schagen --- HSG Nordhorn-Lingen (GER)
  7. Nicky Verjans --- HSG Nordhorn-Lingen (GER)
  8. Iso Sluijters --- TV Emsdetten (GER)
  9. Patrick Miedema --- HSG Nordhorn-Lingen (GER)
  10. Jorn Smits --- KRAS/Volendam
  11. Jasper Adams --- TV Emsdetten (GER)
  12. Tim Remer --- TuS-N Lübbecke (GER)
  13. Remco van Dam --- FIQAS/Aalsmeer
  14. Luc Steins --- OCI-LIONS
  15. Arjan Haenen --- TBV Lemgo (GER)
  16. Toon Leenders --- HSG Nordhorn-Lingen (GER)
  17. Fabian van Olphen --- sc Magdeburg (GER) vanaf 31 oktober

Technische staf en begeleiding

  1. Joop Fiege Trainer/coach
  2. Gino Smits Assistent trainer
  3. Robert Baardse Fysiotherapeut
  4. Ben Gabriel Team manager
  5. Bert Bouwer Delegatieleider Kroatië

Maandag 27 oktober komt de selectie weer bij elkaar. “We hebben dan nog eens  twee dagen om te trainen en vliegen woensdag naar Kroatië”vertelt Joop Fiege. “We verheugen ons erg op die wedstrijd. Kroatië heeft niet alleen fantastische handballers, ook de hele ambiance om wedstrijden heen daar is iets wat je als liefhebber dolgraag wilt meemaken: dat is écht handbal! Het zal voor ons heel moeilijk worden om in die heksenketel overeind te blijven, maar we gaan toch proberen zo goed mogelijk te handballen. We willen laten zien dat we de afgelopen tijd stappen gemaakt hebben. Het zal loodzwaar worden, maar we willen proberen in de wedstrijd te komen.”

Drie dagen later volgt in Almere de thuiswedstrijd tegen Noorwegen, ook een sterk handballand, weet ook Joop Fiege, maar niet het niveau van Kroatie. “desondansks is Noorwegen een heel goede ploeg, die we niet zomaar even kunnen verslaan. We willen ook dan vooral goed handbal spelen, laten zien dat we gegroeid zijn als team en onze huid zo duur mogelijk verkopen. Dan merken we wel hoe ver we kunnen komen. Zo realistisch moeten we zijn. Natuurlijk zijn er kansen. De laatste keer dat we tegen de Noren speelden stonden we – als ik het me goed herinner – na een kwartier al met 13-0 achter. Dat gaat nu niet gebeuren. We spelen in eigen land en hopen dat het publiek in Almere ons zal steunen. Dat thuisvoordeel hebben we hard nodig. In januari hebben we al laten zien dat we een goede ploeg hebben die ook wedstrijden kan winnen. We kunnen echt wel wat en willen vooral die vooruitgang tonen.”

Reserve spelers

  1. Dennis Schellekens --- JMS/Hurry Up
  2. Nick de Kuyper --- Targos/Bevo HC
  3. Jeroen van den Beucken --- Targos/Bevo HC
  4. Luuk Hoiting --- OCI-LIONS
  5. Dario Polman --- Targos/Bevo HC
  6. Joris Baart --- OCI-LIONS
  7. Edwin de Raad --- OHV Aurich
  8. Jort Neuteboom --- JMS/Hurry Up
  9. Ivo Steins --- OCI-LIONS
  10. Serge Heijnen --- OCI-LIONS
  11. Ronald Suelmann --- JMS/Hurry Up
  12. Robin Boomhouwer --- FIQAS/Aalsmeer
  13. Rodrigo Huttinga --- FIQAS/Aalsmeer
  14. Lino Janssen --- OCI-LIONS

Programma

Maandag morgen komen de handballers en de technische staf in de bossen van Zeist bij elkaar in het KNVB Hotel, Sport en zalenaccommodatie waar men nog twee dagen in alle rust twee keer per dag kan gaan trainen. Woensdag vliegt het gezelschap dan naar Kroatie, waar donderdag om 18.00 uur de wedstrijd tegen de voormalige Europees, Wereld en Olympisch kampioen wacht.

Vrijdagmorgen in alle vroegte vliegt men dan weer naar Nederland en neem t men rond de middag de intrek in het Hotel in Almere waar dan ’s avond nog een training afgewerkt wordt envenals zaterdag ochtend en middag. Zondag staat dan om 14.00 uur de wedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

Deel dit bericht