Geen Roemeens kampioenschap voor Lois Abbingh

Het Roemeense Baia Mare, met de Nederlandse international Lois Abbingh, is er dinsdagavond niet in geslaagd de nationale titel te prolongeren. In eigen huis werd verrassen met 17-19 verloren van CSM Bucureşti dat vrijdag de eerste wedstrijd thuis met 23-22 al had gewonnen. Daarmee kwam de stand in de best of three op 2-0 voor de ploeg uit Boekarest. en pakt CSM Bucureşti in het hol van de leeuw de landstitel.

De basis legde zij daarvoor in de eerste helft. Bucureşti had de beste start 0-2  en kon daarna de voorsprong vast houden tot 6-9 om in de laatste vijf minuten het verschil nog uit te diepen naar vijf doelpunten bij rust: 6-11. In het tweede bedrijf kon Baia Mare de achterstand enigszins inlopen. Na veertig minuten was het verschil teruggebracht naar twee: 12-14. Aan het einde bleek het gat dat CSM Bucureşti in de eerste helft had geslagen niet meer te dichten te zijn: Eindstand 17-20.

Voor Baia Mare waren de druiven erg zuur, maar ook voor Lois Abbingh. De Groningse liet bij de ceremonie duidelijk blijken zeer teleurgesteld te zijn in de prestatie van haar ploeg en dat voor haar alleen maar de titel telde. De zilveren medaille liet ze nog wel omhangen maar ze haalde hem vervolgens meteen van haar nek. Ook de beker voor de tweede plaats die langskwam hoefde ze niet. Die werd meteen aan de speelster naast haar doorgegeven.

Voor Abbingh die na tien maanden blessureleed pas in januari weer echt begon met handballen eindigt het seizoen met alleen de bekerwinst. Voor haar resten dit seizoen alleen nog de twee WK Kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië volgende week zaterdag in Arnhem en een week later in Tsjechië